У данима 59. Љубичевских коњичких игара, великој туристичко – спортској манифестацији интернационалног домета, очекује се већи број учесника, више грла и вишебојаца, као и богатији забавни програм. 
Програм почиње вечерас, 25. августа, концертом групе „Бијело дугме“, од 21 сат, на Тргу Ослобођења. У 17 сати почеће наступи локалних брендова, а потом Регине од 20 сати.

Последњег дана августа наступиће “Амадеус бенд”. Првог септембра биће приређен концерт Тонија Цетинског. Следеће вечери певаће Сара Јо и Ангелина. У завршници Љубичевских игара у Пожаревцу ће наступати Харис Џиновић.

У пратећем програму, и ове године ће бити приређена традиционална изложба ситних животиња Удружења „Љубимац“.

Како најављује директор Туристичке организације Града Пожаревца Василије Балдић, уколико буде било пријављено довољно препонаша, после извесне временске паузе, поново ће на програму бити утакмица у прескакању препона. Такође се са ергелом из Словеније договара њихова презентација дисциплине дресурно јахање.

– Ове године смо имали и далеко већи упис вишебојаца, што има везе и са укидањем старосне границе. За сада имамо 21 кандидата, који ће се међусобно одмерити у витешким вештинама 27. августа и покушати да изборе учешће у полуфиналу и финалу, најављује Балдић.

 

Подсећамо да су годинама уназад Љубичевске коњичке игре под покровитељством председника Републике Србије чиме се посебно наглашава национални значај манифестације.

Иначе, међу овогодишњим спонзорима су Банка Поштанска штедионица, Компанија „Бамби“, Хајникен и компанија „Шангдонг“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content