У суботу је у Малој сали Центра за културу Пожаревац претпремијерно изведена представа „Миш-маус, кућа-хаус илити Мачак у чизмама“.  Дечијег драмског студија Позоришта „Миливоје Живановић“.  Реч је о комбинација лутка-игре и такозване „живе“ глуме на сцени, и ово је после одласка Сава Џинкића, након низа година, повратак луткарског драмског стваралаштва на пожаревачку сцену.  Дело су редитељски потписали Драгиша Косара из београдског позоришта „Пинокио“ и Слободан-Боба Степић, професионални драмски стваралац, а на основу првих реакција публике, комад ће имати дуг живот на позоришниом даскама, што говори да је целокупан тим који је радио на овом пројекту био јединствен још од прве читалачке пробе.

Несвакидашњи и надасве занимљив комад припремљен је на на основу бајке „Мачак у чизмама“ Шарла Пероа први пут обљављене 1697. године који је адаптиран и за ову прилику прилагођаван како од стране Косаре и Степића, тако и чланова глумачке екипе Дечије сцене Позориша „Миливоје Живановић“. Сјајно урађене лутке за представу у којој су младе глумачке снаге одлично снашле радио је Борисав Стојиљковић, а костиме наша суграђанка Тина Лепосавић.

Како смо обавештени из Центра за културу Пожаревац, премијера је заказана за суботу 14. март, док ће почетком априла бити изведена и у оквиру јубиларних 25. Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“ у сегменту пратећих програма намењених најмлађој публици.

Влада Винкић

Фото:Бојан Николић

Share.

Comments are closed.

Skip to content