2021-05-06T20:22:17+02:00 7. маја, 2021. 07:30 |

За нама стабилна грејна сезона

Јавно предузеће „Топлификација“ Пожаревац сутра (8.мај) приводи крају још једну грејну сезону, која је према речима директора Славише Стојковића протекла веома успешно, јер је систем  даљинског грејања беспрекорно функционисао. Већих проблема у испоруци топлотне енергије није било, тако да су грађани имали стабилно и редовно снабдевање, а време је ишло на руку и запосленима, јер није било екстремно ниских температура.

-Битан сегмент стратешког деловања нашег предузећа јесте занављање дотрајале  топлификационе мреже. Имајући у виду проблематику поузданости рада топлификационог система, потребно је да се улагања у ремонт и инвестиционо одржавање значајно повећају обзиром на старост система. Тиме би се повећала и поузданост рада топлификационог система, смањио број застоја, а нарочито губици „деми“ воде због цурења, који су значајан фактор поузданости рада целокупног топлификационог система. У вези са тим, предвиђена је замена дотрајалог цевовода на локацијама код Казнено – поправног завода за жене, у улицама Симе Симића и Бошка Вребалова, код Основне школе „Доситеј Обрадовић“ и Вишег суда. За ове намене биће издвојено око 24 милиона динара. У оквиру редовног одржавања биће извршена реконструкција топлопредајних станица у Улици 7. јула, насељу Ђура Јакшић и на локацијама вртића „Невен“ и Дома пензионера, а вредност радова је  14 милиона динара, истиче Стојковић.

Што се тиче ширења топлификационе мреже, тренутно се у вредности од 21 милион динара изводе радови на изградњи дела преносне и дистрибутивне мреже у Ратарској улици, а након прибављања грађевинске дозволе почеће радови на изградњи дела преносне и дистрибутивне мреже у Изворској улици, у вредности од 12 милиона динара.

Од директора „Топлификације“ сазнајемо да ће највероватније до почетка наредне грејне сезоне око 700 домаћинстава у насељу Ћириковац имати топле радијаторе.

-Динамика радова је таква да очекујемо да до краја октобра радови на овој локацији буду доведени до краја. Надамо се да ће ребалансом буџета нашем предузећу бити одобрена додатна средства, како би се наставило са ширењем топлификационе мреже, закључио је Славиша Стојковић.

                                                                              Р.Р.Н.