2018-05-17T09:14:22+02:00 17. маја, 2018. 09:14 |

За пословну и еколошку визију

Директор Привредног друштва „Рекултивација и озелењавање“ д.о.о. у Костолцу, Славко Живковић добитник је признања „Капетан Миша Анастасијевић“. Признање му је уручено на свечаности у Великом Градишту 4. маја за иновативност и пословну визију у области екологије. Признање које носи име великог српског трговца, добротвора и задужбинара, додељује се у оквиру пројекта „Пут ка врху“ најуспешнијим и најзаслужнијим појединцима и компанијама за афирмацију привредног и друштвеног ангажовања и развоја. Носиоци пројекта „Пут ка врху“ су Агенција „Медиа инвент“, Универзитет у Новом Саду, Привредна комора Војводине и Привредна комора Србије.


Славко Живковић, директор ПД РИО д.о.о Костолац је прошле јесени именован за првог човека овог предузећа и од тада је унео доста иновативности и стваралачке визије у пословање, посебно у области екологије.

Корени компаније РИО стари су скоро пет деценија, када су започели први радови на опоравку природне средине на одлагалиштима површинских копова, а компанија је у данашњем облику настала је 2004. године.

„Са визијом националног лидера у еко – делатности, Славко Живковић прима заслужено признање“, пише у образложењу за награду „Кашетан Миша Анастасијевић“.

                         НАЈВИШЕ СЕ РАДИ ЗА ЕПС

Прошле године ПД РИО је имало укупан обим пословања у вредности од 170 милиона динара и 98 одсто пословања је остварио за „Електропривреду Србије“ радећи у Костолцу и Свилајнцу. Ове године се очекује увећање износа на преко 200 милиона динара, али и већи обим послова:

Као што сам назив каже, бавимо се рекултивацијом и озелењавањем, углавном травом, легуминозама и дрвећем. То је веома важан сегмент рада овог Друштва. Екологији се све више пажње посвећује у Србији, посебно на оваквим теренима где је земљиште девастирано вађењем угља и пепелиштима. То што радимо значајно је за живот и опстанак становништва у селима у близини копова, Кличевцу, Дрмну и другим, поред осталих технологија које се примењују у заштити, каже Славко Живковић.

Привредно друштво РИО Костолац има 120 запослених радника. Предузеће је, додаје директор Живковић, ангажовано у два правца.

-Један је да приводи намени девастирано земљиште, а други је да припрема земљиште за даље ширење копова према плановима ЕПС-а. Ми смо ти који први наступамо,  уклањамо стабла и друго растиње па се онда  праве путеви на којима је ангажован „Аутотранспорт“,  затим „Георад“ извлачи воду са терена и тек онда се копа и вади угаљ. Када све прође, ми смо поново ту да враћамо земљу и приводимо је намени.

Поред послова које ради за потребе „Електропривреде Србије“ ПД „Рекултивација и озелењавање“ Костолац оспособљено је и за одржавање парковског и других зеленила, такође, у програму има и производњу цвећа, готових травних површина и садница лишћара и зимзеленог дрвећа.

                                                                                                                      Д. Д.