2018-12-13T14:08:31+01:00 13. децембра, 2018. 14:00 |

За реновирање ОШ „Вук Караџић“ у Забели 30 милиона динара

Зграда издвојеног одељења Основне школе „Вук Караџић“ у Пожаревцу у потпуности је реновирана. За реализацију овог пројекта Канцеларија за управљање јавним улагањима уложила је 27 милиона, а Град Пожаревац 3 милиона динара.

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца истиче да су сви пројекти овакве врсте  усмерени ка томе да деца имају подједнаке услове за рад, без обзира на то да ли је у питању сеоска или градска средина. По његовим речима циљ Града Пожаревца напомиње да је политика локалне самоуправе да што више улажемо у основно и средње образовање, као и у Предшколску установу. Већ три године заредом, из буџета је издвајано близу 100 милиона динара у просвету, односно у школе и дечије установе.

-Заједно са школама аплицирали смо и код Канцеларије за управљање јавним улагањима. Крајем прошле године званично је отворена ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу, у коју је уложено близу 100 милиона динара, затим око 30 милиона динара уложено је у реконструкцију издвојеног одељења ОШ „Вук Караџић“ у Забели,  и на томе се нећемо зауставити. Наредне године очекујемо реализацију пројекта у ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Владан Видојевић, новоизбрани директор ОШ „Вук Караџић“ у Пожаревцу захвалио се свима који су учествовали у спровођењу овог програма, са циљем да ученици добију што боље услове за рад.

Лидија Ристић, доскорашња директорка ове образовне установе, подсетила је на историјат ове образовне установе, а уједно и представила којом динамиком су текли радови на реконструкцији објекта у Забели. Школа у Забели подигнута је непосредно после Другог светског рата на земљишту КПЗ „Забела“. Реч је о осмогодишњој школи, издвојеном одељењу ОШ „Вук Караџић“ у Пожаревцу. До пре неког времена, по њеним речима, била је доста оронула и помало запуштена. Пројектом замене столарије на објекту издвојеног одељења у Забели, 2016. године, школа је аплицирала за програм подршке унапређења локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“ организованог од стране Министарства привреде.