Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, током међународне акције појачане контроле саобраћаја која је реализована од 17. до 23. априла, санкционисали су укупно 1.414 возача, од чега је 1.091 возач санкционисан због прекршаја недозвољене брзине кретања возила.

Из саобраћаја је искључено девет возача који су управљали возилима под дејством алкохола и један возач који је аутомобилом управљао под дејством психоактивних супстанци.

Полиција је у Голупцу, дрога тестом код двадесетједногодишњег возача утврдила присуство психоактивних супстанци, а прегледом аутомобила марке „шкода“ којим је управљао, пронашла мању количину марихуане и две дробилице. Против овог возача ће, по налогу Основног јавног тужилаштва у Великом Градишту, бити поднета кривична пријава у редовном поступку због кривичног дела неовлашћено држање опојних дрога.

Саобраћајна полиција је у околини Жабара и у Жабарима искључила из саобраћаја мушкарце старости 65 и 40 година, који су аутомобилима „голф“ и „алфа ромео“ управљали са 2,02 и 1,52 промила алкохола у организму.

Саобраћајна полиција је у Костолцу, Голупцу и Жагубици искључила из саобраћаја мушкарце старости 64, 63 и 55 година, који су аутомобилима „форд“, „рено“ и „фолксваген“ управљали са 1,81, 1,49 и 1,41 промила алкохола у организму.

Полиција је у Петровцу на Млави искључила из саобраћаја мушкарце старости 21 и 36 година који су аутомобилима „ауди“ и „сеат“ управљали са 1,43 и 1,30 промила алкохола у организму.

Из саобраћаја у Пожаревцу је искључен тридесетшестогодишњи мушкарац који је аутомобилом „опел“ управљао са 1,29 промила у крви, као и педесеттрогодишњак који је под видним дејством алкохола управљао аутомобилом „рено меган“ и одбио да се подвргне алко тесту.

Против свих возача поднете су одговарајуће прекршајне пријаве.

Share.

Comments are closed.

Skip to content