2020-11-05T09:02:23+01:00 5. новембра, 2020. 08:30 |

За субвенције кучевачкој привреди 20 милиона

Уз строгу примену превентивних епидемиолошких мера, у Кучеву је одржана седница Општинског већа на којој је, у оквиру расправе о извештају о извршењу буџета у периоду јануар-септембар ове године, констатовано да је буџет Општине после дуже време у суфициту који износи 6 милиона динара.    

Чланови Већа на овој седници прихватили су иницијативу Милоша Петровића задуженог у Већу за питања развоја туризма, да се набаве и поставе мањи, привремени монтажни објекти – кућице. 

Усвојен је и Нацрт програма локалног економског развоја општине за 2021. годину којим се предвиђају субвенције привреди у износу од 20 милиона динара. На дневном реду нашла се и иницијатива за покретања судских поступака ради намирења потраживања по основу пољопривредних кредита и принудног намирења правоснажних пресуда. Прихваћен је  захтев Јавног комуналног предузећа Кучево о набавци машина и опреме за чишћење и одржавање путева у зимском периоду. Веће се сагласило и са захтевом Месне заједнице Волуја који се односи на хитно санирање моста у засеоку Кључ – Бродица. У Организациони одбор „Хомољских мотива“ именован је Верољуб Петровић док ће новоформирану Комисија за спорт чинити  Саша Булутић, Саша Милетић, Александар Илић и Војкан Матић.