Како је и најављено , првог дана јула Спортско рекративна асоцијација је својим активностима на Тргу ослобођења у Пожаревцу отворила традиционални серијал програма популарни назван „Под сјајем звезда“. Наиме, на прес конференцији  представљен је садржај овогодишњег летњег културно забавног програма, који ће се у граду под Чачалицом одвијати током јула и августа.

– Прошле године смо начинили својеврстан подвиг када смо средствима која су била више него скромна реализовали скоро 120 програма, јер ни у Србији није забелен такав интензитет ни квалитета ни обима. Захваљујући поштовању тог рада али и разумевању нашег оснивача, ми смо ове године добили значајно већа средства за овај програм  и стимулисани да овај пут дамо још више.  Самим тим,  грађани ће имати прилику да виде два до три програма дневно,  рекао је Драги Ивић директор Центра за културу Пожаревац.

Највећи део програма неће зависити од временски прилика, поготово програми који се директно односе на реализацију у простору крај Центра за културу, јер су предвиђени алтернативни простори, али се организатори надају лепом времену.

– Као и прошлог лета, уз невладине организације и спорстке клубове, у програм се укључују и удружења ликовних уметника „Ђура Јакшић“  и „Милена Павловић Барили“, Музичка школа „Стеван Мокрањац“, Плесни клуб „Роyал“, док ће овај пут уз рок концерте бити приређиване и вечери староградске музике, истакао је између осталог Дејан Крстић.

Гачевић и Пауновић су нагласили да је фокус овогодишњих дешавања усмерен на програме намењене најмлађима:позоришне представе, наступе аниматора, мађионичара, док ће у оквиру музичких дешавања којих ће бити у изобиљу, наступити и један број извођача из иностранства. Такође, Пожаревљане очекује и сјајан избор професионалних програма. Синоћ као и  вечерас на Тргу наступају ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“, док је сутра у 20,00 часова представа за децу „Весело позорје“. У четвртак су пред нашим суграђанима два програма: „Велика летња журка“ намењена школарцима у центру града од 20,00 часова и представа „Црвени шешир” која на Летњој сцени Центра за културу почиње сат касније.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content