7У Жагубици се наставља једна лепа и корисна традиција чија је суштина у стипенрирању  младих и талентованих ученика и студената чиме ова локална самоуправа обезбеђује стручне кадрове који су јој потребни у процесу њеног даљег развоја. По завршеном конкурсу за стипендије у новој школској години, уговоре са корисницима стипендија потписао је председник Општине Сафет Павловић.

 -Иако мала Општина,Жагубица је по много чему препознатљива, истакао је овом приликом председникзахваљујући се премијеру Србије Александру Вучићу, на напорима које улаже како би се побољшала путна инфраструктуре у овом делу Србије и отворили нови производни погониу којима би се упошљавали млади, а то је један од главних услова да се омладина задржи на овим просторима.

Према речима председника Комисије за доделу стипендија Горана Милинковића, ове године додељено је 86 стипендија: 11 ученичких, 56 студентских , 13 апсолвентских  и 6 стипендија за мастер и докторске студије. Потписивању уговора присуствовали су и СмедеревкаБуцкић, начелник Општинске управе и Мерима Ђурђевић, референт Комисије за доделу стипендија.

Share.

Comments are closed.

Skip to content