2019-02-05T17:43:36+01:00 4. фебруара, 2019. 21:08 |

ЖАГУБИЦА: Отворена експозитура Банке Поштанска штедионица

 

 

Банка Поштанска штедионица отворила је нову експозитуру у Жагубици, настављајући  да у акцији „Још ближе вама“ равномерно развија пословну мрежу на  територији Србије и на тај начин подржава привредни развој земље.

То је 176. организациона јединица у пословној мрежи Банке, једне од лидера на српском банкарском тржишту, казао је Дејан Поповић, директор Регионалног центра Београд, а нови објекат симболичним пресецањем врпце отворили су председник Општине Жагубица Сафет Павловић и председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић.

Овом приликом председник Општине Сафет Павловић се захвалио руководству једне од најстаријих финансијских институција у Србији, које jе захваљујући друштвено одговорном пословању омогућило да и грађанима у мањим општинама и местима широм Србије буду доступни бројни банкарски производи под повољним условима. Он је подсетио да је пре Жагубице, експозитура Банке Поштанска штедионица крајем 2017. године отворена и у Крепољину.

                          Кекић и Павловић

Председник Извршног одбора Банке мр Бојан Кекић, подсетио је да Банка Поштанска штедионица егзистира од 1921. године и да је дуга и богата традиција, као и државно власништво обавезују на одговорно понашање, пре свега у интересу грађана.

– У задњих неколико година постали смо лидер у банкарским производима што се тиче становништва и препознатљиви смо по равномерном развоју. Успели смо да прошлу годину завршимо са 2,3 милијарде пословне добити што нас сврстава у ред врло позитивних државних предузећа, односно привредних субјеката. Од 2. априла послујемо и  на Косову и Метохији, где смо припајањем Југобанке и Југбанке Косовска Митровица у пуном капацитету присутни у Звечану, Лепосавићу, Зубином Потоку и са 2 експозитуре у Косовској Митровици.

– Захваљујем се радницима који су у ових неколико година успели да Банку Поштанска штедионица као друштвену, државну и одговорну, ставе на пиједестал банкарства, односно да не јуримо искључиво за профитом, него да будемо на услузи клијентима. Тачно је да је Банка Поштанска штедионица сагледала и Жагубицу са аспекта пословања, али суштинска ствар је да човек када оде из неког краја, мора том крају некад нешто и да врати. Убеђен сам да ће експозитура фунцкионисати баш како треба, а од 1. марта регионални центар за источну Србију биће Пожаревац, истакао је Кекић.

Банка Поштанска штедионица, као највећи издавалац на тржишту, тренутно има 1,6 милиона издатих платних картица националног картичарског бренда. У сарадњи са НБС, Банка је пласирала нови производ, а то је ДИНА ДЕБИТНА картица, са којом корисници и власници текућих рачуна могу на шест месечних рата без камате да купују производе у великим трговинским ланцима.

Поштанска штедионица је традиционално позната по свом односу према најстаријим суграђанима. Узимајући у обзир врло изражен сензибилитет за друштвено одговорно пословање, трошкови одржавања основног текућег рачуна за пензионере су најнижи у банкарском сектору у Републици Србији и износе свега 70 динара.

-У понуди Банке Поштанска штедионица посебно је атрактивна услуга „пензија унапред“, па тако сви пензионери могу примити 7 дана пре званичне уплате своју пензију. Банка у свом портфолију има широку палету кредитних производа и ту бих нагласио понуду кредита са животним осигурањем који су јако атрактивни за наше клијенте. Каматне стопе су врло конкурентне и позвао бих све становнике Општине Жагубица да посете нову експозитуру и увере се у ниво и квалитет услуга банке, казао је Зоран Поповић, члан Извршног одбора Банке Поштанска штедионица.

Након свечаног отварања, рачун је отворила мати Вероника, игуманија манастира Горњак.

                                                                                                                        Д. Динић