Програм „ПРО – Локално управљање за људе и природу“ објавио је јавни позив за подршку локалним организацијама цивилног друштва у спровођењу социјално интегрисаних услуга. Швајцарска влада за овај програм издваја 273.000 евра за пројекте у 20 локалних заједница у Србији.

Циљ позива је унапређење приступа остварењу права и испуњењу потреба за најмање 2.000 грађана и грађанки из рањивих група на локалном нивоу, са фокусом на Роме, посебно из неусловних насеља, особе са инвалидитетом, укључујући децу и младе ометене у развоју, као и лица која остварују право на подршку према Закону о социјалној заштити. Пројекти морају укључивати партнерство са локалном самоуправом или другом релевантном институцијом, Центром за социјални рад, Домом здравља, школом.

Такође, Програм ПРО је објавио и позив за техничку подршку за најмање 15 локалних организација цивилног друштва за јачање капацитета у циљу лиценцирања као пружалаца услуга социјалне заштите. 

Оба позива су отворена до 9. јуна, а право учешћа имају организације цивилног друштва из 99 градова и општина из Шумадије, западне, источне и јужне Србије.

Невладине организације уз подршку општине Жагубица као локалне заједнице претходних година су већ користиле средства из овог програма за унапређење услуга грађанима и подизања стандарда грађана. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content