2020-09-01T22:48:16+02:00 2. септембра, 2020. 06:30 |

Жагубица: Школска година у складу са превентивним мерама

Организација и реализација образовно – васпитног рада у новој школској 2020/2021. години разликоваће се у односу на претходне због примене низа превентивних и заштитних мера у борби против вируса ковид 19.

Све школе у Србији добиле су упутства којима ће се руководити ученици, родитељи, наставници и сви запослени у просвети. Смернице за одвијање наставног плана од 1. септембра донео је Кризни штаб за сузбијање болести. Одлуке које ближе уређују питања спровођења рада у овим условима као и закључак Министарства просвете науке и технолошког развоја добиле су школе у општини Жагубица. Директор ОШ „Јован Шербановић“ из Лазнице, Неша Пећић прецизирао је да ће се план реализовати кроз два циклуса:

– Један ће обухватати ученике од петог до осмог разреда, а један ученике од првог до четвртог. Родитељи ђака имају право да се определе за модел наставе.

Почетак нове школске године посебно је значајан за прваке, ученике петог разреда основне и првог средње школе који се први пут сусрећу у новим околностима са учитељима и наставницима. Због њих су 31. августа били организовани састанци са родитељима.