У оквиру програма SWISS PRO који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Републике Србије, у општини Жагубица је прошле године формирана Саветодавна служба за грађане.

Пројекат омогућава пружање бесплатне правне подршке  свим грађанима ове општине. Менаџер пројекта је Милена Пајић, а саветник за пружање правне помоћи је Драган Стојановић. Иначе, Бесплатна саветодавна подршка састоји се од пружања правних савета, пружања опште правне информације, састављања поднесака и попуњавања формулара.

Сви грађани општине Жагубица захтеве за бесплатну правну помоћ могу предати радним данима од 7 до 15 часова по утврђеном распореду. Сваког понедељка и петка у Жагубици у Канцеларији за бесплатну правну подршку која се налази у згради Општинске управе, у Крепољину сваког уторка у канцеларији у оквиру Дома културе, средом у Месној канцеларији у насељу Осаница и четвртком у Месној канцеларији у Лазници.

Захваљујући овом програму доступност информација грађанима је бржа и ефикаснија, а посебно, што се показало у првој години рада, овај вид подршке најзначајни је за старије грађане.

Share.

Comments are closed.

Skip to content