IMG_5210

Регионална новинска кућа “Реч народа” у Пожаревцу, прославила је 20. јануара своју крсну славу и 71 годину рада и постојања.
Овај лист основан је 1945. године, а штампарија из које су потекле прве странице овог штампаног гласила звала се “Јадран”. Од тада, па све до данас, са незнатним прекидима, новина је излазила прво петком, због пијачног дана, а затим уторком, због спорта како би се информације прикупљене током викенда благовремено нашле на страницама листа.
Свечаном ручку у част годишњице и славе прошле среде, претходило је резање славског колача у просторијама предузећа, које је у присуству бивших и садашњих радника обавио отац Дејан Ивковић. Овогодишња колачарка славе Ивана Вукановић, дужност домаћина за наредну годину предала је колеги Владану Милићу.
Градоначелник Пожаревца Миомир Илић, честитајући крсну славу и Дан фирме, запосленима у “Реч народа” пожелео је да на медијској сцени трају још много година.

IMG_5269 Речи добродошлице у име домаћина, гостима међу којима су били представници локалних самоуправа из Браничевског округа, један број директора јавних предузећа, привредних колектива и установа као и бројни сарадници, пословни партнери и колеге новинари, упутила је извршна директорка Андријана Максимовић. Она је подсетила на тренутни статус НИПД “Реч народа” и представила план ове медијске куће за наредни период.
На свечаности је саопштена и одлука комисије о награђеним ауторима на конкурсу за кратку новинску причу „Миливоје Илић“ који „Реч народа“ традиционално организује поводом годишњице оснивања, а у знак сећања на преминулог колегу Миливоја Миће Илића.

Share.

1 коментар

Skip to content