У организацији Управе за извршење кривичних санкција одржана је хуманитарна ултрамаратонска трка запослених у више казнено – поправних установа и удружења маратонских тркача у Србији.

Трчало се од Панчева, преко Баваништа, Ковина, Радинца, Вранова до Забеле. Кроз циљ су истовремено ушли сви учесници хуманитарног ултрамаратона.

Циљ ове активности је да се породици Пољак обезбеди трајна финансијска помоћ за логопедске и дефектолошке часове, као и неопходни лекови из иностранства захваљујући којима се бележи благи напредак у психомоторном развоју петогодињег Матеје. Овом малишану су са три и по године установљени развојни поремећај из спектра аутизма и епилепсија. Реч је о сину Николе Пољака, запосленог у КПЗ у Панчеву.

За породицу Пољак из Панчева, отворен је наменски динарски рачун у „НЛБ Комерцијалној банци“ бр. 205-9001030353543-55 како би сви који желе помогли у лечењу које је потребно овом петогодишњаку.

Трка је кренула јутрос у пола седам из Панчева и негде до тридесетог километра командир Казнено – поправног завода Панчево Жељко Зељковић трчао је сам, након чега су му се придружили чланови пожаревачког Маратон тима, колеге из Ваљева, Београда, Забеле и Панчева.
За седам и по сати истрчано је нешто мање од 70 километара.

– Када трчиш, сваки овај километар, уколико имаш мотив, није тежак. Буквално сам уживао у свему овоме, хвала свим колегама на подршци, Управи за за извршење кривичних санкција, Управи КПЗ Панчево, пријатељима из КПЗ „Забела“. Можемо рећи да је ова активност успела, међутим, акција се наставља, изјавио је Зељковић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content