2021-09-08T15:10:07+02:00 8. септембра, 2021. 12:41 |

Завршено пријављивање за ТРКУ ЛЕГИОНАРА и првенство Србије

Завршено је пријављивање за учешће на 5-ом полумаратону „Трка легионара, Костолац – Виминацијум“, која ће бити одржана наредне суботе, 11. септембра, и који ће по први пут бити и Првенство Србије у полумаратону за сениоре и сениорке. 

Из Центра за културу „Костолац“ обавештавају да ће сви који су се пријавили, а нису уплатили стартну таксу, то моћи да учине данас или на дан трке 11. септембра, до 8,30 часова, у Пријавном центру у Лимес парку Виминацијум.

Како даље наводе, апликациони центар и свлачионице налазиће се у Лимес парку, који је део Археолошког парка Виминацијум и почеће са радом у 7,30 часова. Пријавни центар ће бити отворен до поласка последњег аутобуса са тркачима из Виминацијума до Костолца где је такође стартована трка.

 

Поласци аутобуса из Виминацијума за Костолац заказани су од 8,30 до 9 часова.

Старт за „Трку  маратончића“, предшколске деце на стази од 100 метара, биће у 9,45 часова, на платоу испред Спортске хале.

Потом следе полумаратон (10 км) и „Трка задовољства“ (5 км), са стартом у 10 часова, такође на платоу испред Спортске хале Костолац. Циљ полумаратона је у Лимес парку Виминацијум, док је циљ Трке задовољства у Костолцу, на платоу испред Спортске хале, где је и старт.

За такмичаре који су уплатили накнаду, о почетном пакету упутства су доступна на сајту: https://runtrace.net/#kostolac2021

За првопласирану мушку и женску конкуренцију у генералном рангу обезбеђене су новчане награде и вредне робне награде, с тим што свима који заврше трку следују медаље.

Такође су обезбеђене медаље и пехари за три првопласирана такмичара у мушкој и женској конкуренцији и у категоријама М / Ф 40-49; 50-59, 60 + полумаратонске трке (само за такмичаре са плаћеним стартним таксама), потом, за најбржег мушкарца из Костола и жену из Костола у полумаратону.., уз још вредних награда.

Атлетска унија Србије обезбедила је и признања и медаље за тројицу првопласираних такмичара у генералном пласману.

Последњи учесник полумаратонске трке очекује се на циљу око 13 часова, када је најављено проглашење победника.

Организатори наглашавају и да би учесници трбало да имају при себи лични документ са фотографијом, у случају да судије траже увид, као и САС идентификацију такмичења за учешће на првенству (само клупски такмичари). Обавезно је уверење од лекара (овера о идентификацији) за такмичаре државног првенства у полумаратону.

У завршници је планиран ручак у Лимес парку, од 14 часова.

Такође ће бити могуће заједничке туре у Археолошком парку Виминацијум са водичем, са попустом.

Организатори „Трке легионара“ су Центар за културу „Костолац“ и „Маратон тим“ Пожаревац.