Крајем октобра и почетком новембра у организацији Савеза за школски спорт Пожаревац и координатора за школски спорт, професора  Драгана Ћирића, одржано је  Градско првенство основних школа под називом “Дечја атлетика”. Реч је о спортском сегменту намењеном најмлађима које се финансира из посебних средстава Буџета града Пожаревца. Такмичење је одржано у Културно – спортском центру Пожаревац  током два викенда, (21.октобар и 4.новембар), када су се ученици пет  основних школа од I до VI разреда надметали у дисциплинама: спринт, трка са укрштањем, бацање медицинке, скок удаљ, бацање вортекс лопте и полигон формула 1. 

Свака школска екипа  обухватала је 12 ученика по разреду, а  Златни пехар и прво место у укупном пласману освојила је екипа Основне школе “Доситеј Обрадовић”, друго место припало је Школи “Краљ Александар I”, а заслужено треће Основној школи “Десанка Максимовић” .

Вреди поменути да су ученици Основне школе “Доситеј Обрадовић” освојили 4 прва места у другом, трећем, петом и шестом разреду и друга места у првом и четвртом разреду, што је донело убедљиву победу у укупном пласману. Наставници који су са својим ученицима заслужни за освајање првог места су Ана Ивановић, Александра Вучковић, Милица Ђорђевић, Анђелка Јовановић, Весна Николовска, Дејан Регељац, , Гроздана Пашајлић и Надица Ловре.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content