Фудбалери пожаревачког Железничара, члана Браничевске окружне лиге, савладали су српсколигаша ФК „Млади радник 1926“ у финалу Купа Градског фудбалског савеза Пожаревац резултатом 3:2. Утакмица се играла  на стадиону „Др Михаило Андрејевић Андрејка“ у Пожаревцу. Пред око 150 гледалаца и нешто слабијој посети, чему је кумовао и термин одигравања утакмице током радног дана, приређено је изненађење у коме је фаворизовани Млади радник поражен од екипе Железничара у допадљивој фудбалској представи са много голова.

     Први гол је виђен у 41. минуту и то након теренске иницијативе Младог радника. Након једног од многобројних атака на гол Тодосијевића, Железничар је „повукао“ контру коју је реализовао Вељко Богићевић за вођство од 1:0.

     Ипак, на одмор се отишло нерешеним реултатом јер је у надокнади времена предвиђеног за прво полувреме, одличну акцију Младог радника крунисао Александар Марковић.

     Када за вођство није погодио Млади радник, за њих је то учинио Марко Живковић из Железничара постигавши ауто гол. Вођство противника, и то на по њих несрећан начин, није обесхрабрило госте јер је у 68. минуту резервиста Иван Стојановић, који је у игру ушао на полувремену, најпре изједначио а потом у 81. минуту и постигао победоносни гол.

    Треба честитати играчима Желеничара на више жеље и хтења који су им донели добру игру и на крају победу и трофеј, доказавши тиме да у спорту Давид често уме да савлада Голијата.

                                                                                                                           С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content