2018-04-24T14:31:54+02:00 24. априла, 2018. 14:31 |

Земљаци из Малмеа даривали тренерке

       Велики број Пожаревљана са подручја МЗ „Радна мала“ већ годинама је на привременом раду у шведском граду Малмеу. Многи од њих су играли фудбал у  клубу „Пролетер 1932“ који се такмичи у Градској лиги Пожаревац. Делегација „Радне мале“ коју је предводио председник Периша Петровић „Поп“, један од живих фудбалских легенди града под Чачалицом, посетила је недавно земљаке у овој скандинавској земљи.     

          -Топло су нас дочекали и примили наши пријатељи, комшије и рођаци. Дружење је било незаборавно. Организоване су разне културне и спортске манифестације и уз приче, песме и музику из завичаја подсетили смо се на заједничке тренутке у нашој отаџбини и фудбалске сусрете, јер већина њих су бивши играчи ФК „Пролетер 1932“, мада има и регистрованих играча, каже Петровић.

          Како наши старински обичаји налажу, домаћини  нису хтели да госте из Србије испрате празних руку. Непролазну љубав према матичном  фудбалском клубу исказали су даривањем 35 комплета тренерки и лопти, за све играче и чланове руководства.

          Председник клуба Бојан Лазић и Периша Петровић, у име Пролетера 1932 и МЗ „Радна мала“ захвалили су се земљацима на вредном поклону.

          -Захваљујемо се свим нашим грађанима у Шведској, односно  у  Малмеу, који су издвојили новчана средства за куповину 35 тренерки и лопти. Та помоћ нам много значи. Драго нам је да на нас неко мисли и ван Србије, а посебно што наши земљаци нису заборавили Пожаревац у коме су се родили и начинили прве фудбалске кораке. Сарадњу ћемо наставити, биће још сличних акција и сусрета, јер на овај начин популаришемо спорт и мотивишемо младе да нам се придруже, каже Лазић.

                                                                                                                              Р.Сандић