Пред прво коло Супер лиге за даме у копачкама ЖФК Пожаревац и даље у  великим проблемима. Новчана криза произвела је негативан ефекат. Чак, пет плата нису добиле првотимке и стручни штаб, па је после избореног опстанка у елити дошло до бојкота тренинга и припреме за нову сезону нису урађене како треба.Тренер који је изборио опстанак, Братислав Живановић (некадашњи играч Младог радника) није могао више да трпи овакав  јавашлук руководства клуба и дао  је  оставку.

– Након освајања првог места у плеј-ауту, односно избореног опстанка у елити и честитања од стране чланова руководства  Клуба, договор је био да задржимо костур те екипе и доведемо још три појачања, што би нас лансирало у круг тимова који се боре за титулу, односно ушли би у квартет најјачих. Нажалост, то је била смишљена варка, па је уз неисплаћене новчане обавезе све букнуло у негативном смислу. Седам стандардних првотимки је узело исписнице.Садашња ситуација је алармантна. Импровизовани тренинзи су почели са огромним закашњењем и на њима су биле веома младе играчице које су играле у развојној лиги. То је превршило сваку меру, па сам поднео оставку прошле среде, што је мој лични морални чин јер нисам могао више да издржим овакав вид шиканирања и неозбиљног приступа како према мени тако и према  играчицама и угледу ЖФК Пожаревац, каже Живановић. 

Сусрет са Слогом из Земуна у оквиру првог кола у недељу на Вашаришту ( 0:6 ) екипу ЖФК Пожаревца водила је Јасмина Стојановић, бивша играчица и тренер друге екипе.

Текст и фото:Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content