2021-09-30T14:17:38+02:00 30. септембра, 2021. 14:17 |

Жића Марадона витез широког срца

Познати хуманитарац и добротвор Живорад Ђурић кога многи знају под надимком Жића Марадона, посетио је у среду 29. септембра пожаревачки Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју и том приликом уручио још једну донацију од 30.000 динара за куповину медицинског душека. У сурету са запосленима и корисницима услуга, Ђурић је деци упутио речи охрабрења, пажњу и осмехе који су неопходни у победама које из дана у дан остварују у сопственој животној борби. 

– Посебно је драгоцено што се наш Витез широког срца детаљно интересовао за потребе Установе и понудио помоћ за оно што је тренутно најпотребније, а то су нова кухиња са штедњаком и фрижидером. Не сумњамо да ће одржати реч, захваљујемо се и радујемо скором новом сусрету, истиче Татјана Рајић, директорка Центра за социјални рад Пожаревац. 

Подсећања ради, Град Пожаревац је Живорада Ђурића ове године даривао титулом „Почасни витез Љубичевских коњичких игара“, а он је тада добијено обележје – витешку сабљу, као и износ од 120.000 динара поклонио  Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју при Центру за социјални рад Пожаревац којим је купљена неопходна опрема и потрепштине.

– Веома ми је драго што смо донације добили од Пожаревљанина, великог хуманисте који је својим животним путем и делима доказао да је, када себи поставимо циљ – све могуће, закључује Татјана Рајић. 

В.Винкић