2018-01-16T10:51:37+01:00 16. јануара, 2018. 10:38 |

„ЗИП – ЗОП“ и овог зимског распуста

Крајем прошле недеље у Пожаревцу је одржан састанак директора основних и средњих школа са представницима Центра за културу Пожаревац на тему финализације припрема за популарни и веома прихваћени Зимски пакет забавног одмладинског програма – „ЗИП ЗОП“. Подсећања ради, реч је о едукативно – забавној манифестацији која је крајем осамдесетих година под истим називом чинила јако популарни програм различитих сегмената који је у просторијама Дома културе у време зимског распуста окупљано на стотине тинејџера. „ЗИП-ЗОП“ је почетком прошле године, на иницијативу неколицине ентузијаста и подршку Града, поново заживео под куполама овог здања.

На састанку коме је присуствовао и Дејан Крстић члан Градског већа за културу, информисање и невладине организације, договорено је да се овогодишњи „ЗИП-ЗОП“ одржи у периоду зимског школског распуста, од четвртка 1. до петка 9. фебруара, док ће окосницу чинити креативне вештине ученика исказане кроз различите радионице, јавне часове, дечије позоришне и филмске представе, организацију квиз такмичења, а у оквиру манифестације Кошаркашки клуб „Пожаревац“ одржаће и једнан посебан перформанс о једном од најполуранијих светских спортова, са тенденцијом да се  програм обогати још неким детаљима.

Као и до сада, сви програми биће благовремено најављивани, отворени за све заинтересоване, а улаз је, наравно – бесплатан.

В.Винкић