Љубиша Живојиновић и Мирче Димитров

Удружење пензионера Градске општине Костолац, у периоду који следи, више ће се ангажовати у пружању помоћи члановима којима је она најпотребнија, изјавио је након избора за председника Љубиша Живојиновић:

– Са Градском општином имамо добру сарадњу и сва средства која добијамо углавном усмеревамо ка најугроженијим пензионерима и инвалидима. Надам се да ће сарадња са Градском општином и другим организацијама бити још боља како би могли још више да им помогнемо.

Живојиновић је додао да обавеза Удружења није да брине само о материјалном положају својих чланова већ и да им омогући да се друже кроз разне садржаје:

– Важна је сарадња међу самим пензионерима, дружење. Има и оних који немају фамилију, остају сами и Удружење им постаје породица, место где се друже. Удружење нема неки велики новац и не може много да помаже материјално пензионерима, тако да можемо кроз заједнички рад да помогнемо таквим пензионерима.

Удружење пензионера ГО Костолац има 2.200 чланова. Чак 2.080  чланова су животно осигурани , што је јединствен пример у Браничевском округу.

                                                                       ПОМОЋ ЧЛАНОВИМА

Скупштина костолачког Удружења пензионера одржана је у четвртак, 27. априла. Изабрани су поред председника и нови потпредседник, Извршни одбор и Надзорни одбор.

Извештај о раду Удружења од 2019. до 2023. године поднео је дотадашњи председник Мирче Димитров. Између осталог, истакао је добру сарадњу са Градском општином Костолац, као и да су Статутом прецизирани задаци и циљеви Удружења:

– То су набавка угља за пензионера, пружање помоћи при куповини лекова, помоћи у кући,организовање путовања и смештаја у бањама, пружање свих врста помоћи породицама и пензионерима са малим пензијама, сарадња са здравственим установама, унапређење културно забавног и рекреативног живота пензионера.

Градска општина Костолац је у току тог периода за активности Удружења пензионера издвојила по разним програмима 3, 2 милиона динара. За бесплатан превоз најстаријих до Пожаревца и до четири села која територијално припадају Градској општини 1,2 милиона динара, за набавку лекова по уговору са Апотекарском установом 800.000 динара, за помоћ у кућним потрепштинама и хигијенским средствима 1,2 милиона динара. Удружење је такође, обезбеђивало за своје чланове зимницу.

Д. Деурић

 

                                                    

Share.

Comments are closed.

Skip to content