Спортски савез Града Пожаревца је организација која у свом окриљу окупља чак четрнаест асоцојација. Реч је фудбалу, рукомету, одбојци, атлетици, гимнастици, ватерполу, џудоу, карату, куглању, пливању, пецању, параглајдингу, тенису и стоном тенису. Клубови, као и  појединци окупљени око матичних клубова на територији града имају огромну подршку од стране Спортског савеза. Постојање, значај и активности Савеза били су повод да посетимо седиште ове значајне градске асоцијације и разговарамо са њеним новоизабраним председником Златаном Костићем. Оно што нас је посебно занимало су тренутне активности које Спортски савез спроводи на територији Града Пожаревца.

– Спортски савез нашег Града је у овом тренутку ставио акценат на школски спорт, каже Златан Костић, и додаје: – Окончано је школско првенство у пливању, а већ су на старту школска такмичења у спортовима планираним од стране Савеза за школски спорт Републике Србије. Реч је о кошарци, одбојци и стоном  тенису.

  • У разговору са господином Костићем сазнајемо и за његову иницијативу посете клубовима који су у чланству Спортског савеза Града Пожаревца.

– То  није ни најмање случајно, јер без сарадње нема ни резултата. Стратегија је да са сарадницима већ ових дана почнем са обиласком клубова како би се руководство Спортског савеза Града Пожаревца најнепосредније упознало са плановима, али и проблемима са којима се наши чланови сусрећу. На тај начин ћемо правовремено, са једне стране, да подржимо клубове и појединце у њиховом настојању за остваривање што бољих резултата, а са друге, да пружимо помоћ у превазилажењу препрека са којима се неки од њих суочавају. Чињеница је да смо ми и до сада финансијски и логистички помагали клубове који су се сусретали са проблемима, а непосредни контакт и разговор биће од обостране користи како би се сарадња наставила и у наредном периоду, али на квалитетнијим основама и дужим стазама, јер је наш превасходни задатак да будемо сервис свих чланова Спортског савеза Града Пожаревца.

  • Активности које су у средишту ангажовања Спортског савеза Града Пожаревца не би биле могуће без подршке Града Пожаревца, али и других институција?

У праву сте. Спортски савез Града Пожаревца има подршку Града Пожаревца, градоначелника Банета Спасовића, чланице Градског већа задужене за спорт, омладину и туризам Ане Миљанић. Савез већину својих активности спроводи у сарадњи са Градом, без чије подршке наш Савез не би функционисао на оваквом нивоу. Посебно истичем да Град Пожаревац и Спортски савез Града Пожаревца имају одличну сарадњу са Олимпијским комитетом, Спортским савезом Србије, као и са многим гранским савезима и спортским савезима других градова и општина, што нам увелико помаже у функционисању, као и размени драгоцених искустава из сегмента спорта.

  • Како теку припреме за традиционалне Уличне трке, које се дуги низ деценија приређују поводом обележавања Дана ослобођења Града Пожаревца.

             – Свакако да је та трка један од најзначајних спортских догађаја у чију је организацију укључен Спортски савез Града Пожаревца. Овогодишњу трку ћемо радити у сарадњи са Спортским савезом Ћуприје. Иначе, у Ћуприји ће се истоветна манифестација одржати дан раније. Тако да ће сви такмичари из земље и иностранства, који буду учествовали у Ћуприји, следећег дана бити на тркачкој  стази у Пожаревцу. Посебна част ми је да најавим како ће се у трци улицама Града Пожаревца наћи најбољи атлетичари и атлетичарке Србије, на челу са Амелом Терзић, Теодором Симовић и Елзаном Бибићем, али и такмичари са простора бивше Југославије, односно, Словеније, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине и Републике Српске. Такође, Пожаревљани ће имати прилику да на такмичарској стази поздраве и атлетичаре који ће нам доћи из Мађарске, Румуније и Кеније.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content