У Требињу, у Републици Српској,  одржане су јубиларне 25. радничке спортске игре запослених у комуналним предузећима. Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ из Пожаревца представљао је тим од 23 радника који су показали своју умешност у стручним, радним дисциплинама и наравно, спортским. Са Игара које су биле и овог пута међународне, јер су учествовала комунална предузећа из Србије, Српске и Црне Горе, вратили су се пуни утисака и медаља.


Брано Ђуришић, председник Самосталног синдиката ЈКП „Комуналне службе“ о тек завршеним такмичењима каже:

– Ми смо учествовали у четири радне дисциплине и у све 4 смо освојили пехар.Узели смо два прва места, једно друго и једно треће, тако да смо у ономе што је наша делатност испунили очекивања у потпуности. Наши су људи доказали и заслужују све похвале јер су показали професионалност у раду, не само на Играма већ и док је трајало ванредно стање овде. Показали су да се не боје рада и изазова и да су спремни да испуне све услове.

               Златна женска екипа

Радне дисциплине у којима су се такмичили представници 17 комуналних предузећа из три државе су биле орезивање живе ограде, аранжирање букета цвећа, аранжирање икебане, машинско кошење траве, одржавање и прање коловоза, монтирање водомера са два вентила и чесмом, изношење смећа и пражњење посуда и расклапање и склапање радијатора.

Пожаревљани су освојили 1. место у орезивању живе ограде и 1. место у машинском кошењу траве. Такође, 2. место у пражњењу контејнера и 3. место у машинском прању улица. Задовољство постигнутим успехом показује и Саша Ваљаревић, извршни директор за корпоративне послове:

-У радним дисциплинама су наши запослени осветлали образ Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“ и остварили изузетне резултате. Заслужили су две златне медаље јер су имали најбоље време и најбољи квалитет.

                                                               Дружење учесника

ПОСАО НА ПРВОМ МЕСТУ

                Тим малог фудбала

Ваљаревић додаје да би у дисциплинама које обухватају делатности „Комуналних служби“ било и боље да њихово предузеће нема пре свега, обевезе према корисницима и Пожаревцу:

-Било би још бољих резултата и у стручним и у спортским такмичењима, али су нам корисници и град на првом месту и морамо да испуњавамо обавезе из плана и програма, а и овако имамо недостатак људства. Нама је највећи проблем због посла, јер то су махом радници који раде у хигијени. Сама делатност наша је таква да су учесници на радничким играма махом из хигијене и зеленила, а ми имамо план и програм и обавезе тако да нисмо могли да поведемо већи број учесника.

Брано Ђуришић, председник Самосталног синдиката ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац

                                    Подршка директора и руководства

            –Што се тиче игара, ми смо као синдикат организовали игре годинама уназад, али морам да кажем да синдикат не би могао ништа самостално да уради да нема разумевања у фирми. Да није подршке руководства и помоћи, посебно директора Слободана Јовића који нас је и у овим условима подржао, ми не бисмо могли да учествујемо на Радничким спортским играма.

Срђан Филиповић, технички директор ЈКП „Комуналне службе“ такође по повратку из Требиња каже да предузеће никад не запоставља основне обавезе, али и да су у и у оваквим околностима успели да буду репрезентативни:

 -Ми смо и ове године показали квалитет као и прошлих година освајајући прва места у стручним дисциплинама. Тиме смо оправдали квалитет и упоређујући се са близу пет стотина учесника који су били на Играма међународног карактера, потврдили колико вредимо. Од радних дисциплина које обухватају наше делатности такмичили смо се у области одржавања зеленила и јавне хигијене где смо постигли ове добре резултате. Треба рећи да је опрему и возила обезбедило ЈКП  „Требиње“, тако да су наши људи показали не само спремност и знање у извођењу операција, него и прилагођавању новим условима рада. За њих је била непозната опрема, али су и тако показали добре резултате. Задовољни смо нашим постигнутим успесима нарочито у овом стручном делу.

Срђан Филиповић, технички директор

Размена искустава

-Имали смо сусрет са представницима ЈКП „Требиње“ и упоредили смо неке параметре пословања. Рецимо, цене наших услуга су ниже него у Републици Српској, али и ми и они независно долазимо до истих резултата потребних за нормално пословање предузећа. Што се тиче проблема пословања, они су изгледа у свим сферама и свим државама исти, тако да мучимо исте муке и решавамо их. Пре свега, са људством, јер оно што недостаје нама, недостаје и другима, с тим што они имају лакше начине решавања да попуне неопходан број радника за обављање ових послова. То је мануелни рад који је назаменљив у нашој сфери пословања.

 УСПЕХ У СПОРТСКИМ ДИСЦИПЛИНАМА

                Пред утакмицу

Са 25. радничких игара комуналних предузећа у Требињу, Пожаревљани су се вратили и са спортским медаљама. У спортским дисциплинама такмичења су се одвијала за мушкарце у малом фудбалу, стрељаштву, стоном тенису, бацању тројки у кош и ревијално у тенису.

Женске дисциплине су биле пикадо и бацање плочица.

ЈКП „Комуналне службе“ имале су у мушкој конкуренцији представнике на такмичењима у малом фудбалу, стрељаштву и бацању тројки у кош. „Тројке“ су им донеле 3. место.

У женској конкуренцији представнице „Комуналних служби“ из Пожаревца освојиле су две златне медаље, биле су најбоље екипно и појединачно у бацању плочица.

                                                                                                 Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content