2017-01-18T21:49:29+01:00 18. јануара, 2017. 21:49 |

Зоран Савић на челу “Георада“ из Дрмна

Зоран Савић

             Зоран Савић

У Привредном друштву „Георад“ из Дрмна за директора је по одлуци Скупштине овог предузећа именован Костолчанин Зоран Савић. Он за приоритет у свом раду истиче обезбеђивање послова и стварање услова за повећање ефикасности предузећа, што би подразумевало и запошљавање нових лица.  

Подсећамо да Привредно друштво „Георад“ обавља делатност кључну за неометано функционисање и, пре свега, напредовање копова, као и да је упослено како на костолачким коповима, тако и у Колубари.

                                ОЧЕКИВАНИ ПОСЛОВИ

logo GEORAD           Директор Савић истиче да је ова година кључна за пословање „Георада“, указујући на неке од текућих и очекиваних послова.

           – У поступку су уговори и потписивање уговора за реализацију послова на линији бунара ЛЦ- 15, укључујући и истраживања по траси екрана. Имамо пројекте који су урађени и чекају покретање тендера, а тичу се израде линије бунара ЛЦ- 16. Имамо истражне радове на простору „Костолац – запад“. Међу уговореним активностима из 2016. године је бушење бунара на линији ЛЦ- 11, као и наставак истражних радова на локацији „Костолац – запад“. Такође, ради се на текућем одржавању дренажног система за потребе костолачких копова.

Очекивање је и да „Георад“ добије посао за израду Главног рударског пројекта 2018 – 2013. године. Такође, пројекти који би требало да се ураде и реализују у 2017. години су истраживања по траси линије ЛЦ- 17, пијезометри, као и пројекат прекатегоризације резерви угља. За те је пројекте предвиђена трогодишња реализација, и то од јануара 2018. године.

                   ЗАПОШЉАВАЊЕ И МОДЕРНИЗАЦИЈА

toranj           Савић указује на то да уколико поменути планови буду остварени, „Георад“ неће имати проблема у пословању, као и да ће у том случају бити нових запошљавања, а планирана је и модернизација машина и возила.

– То су претежно послови које очекујемо да добијемо, а што би надаље значило и повећање броја радника, дакле, запошљавање по уговору, али и пријем оних радника који су већ под уговорима. У овом тренутку, „Георад“ броји 371 запослено лице, међу којима је 95 на одређено и 276 на неодређено време. То су углавном радници на бушењу и одржавању бунара, дакле, реч је о ефективној радној снази, каже Савић, и додаје:

– У зависности од обима поменутих планираних послова, а у складу са Законом, мораћемо да примимо још радника. То је и у интересу овог краја, посебно с обзиром на то да реално постоји обавеза према овом становништву. Такође бисмо уколико све протекне по плану приступили модернизацији машина и возила зарад боље реализације планова, односно што квалитетнијег извршавања обавеза према субјектима којима пружамо услуге.

           Када је реч о статусу овог Привредног друштва, директор Зоран Савић подсећа на значај „Георада“ за копове:

– Заправо је зачуђујуће то што је „Георад“ ван система ЕПС-а. Требало би да буде његов саставни део, јер је уско везан за копове. Знамо да без површинског и дубинског одводњавања коп не може да напредује. То се посебно показује у јеку проблема, као што је било у време поплава.

                                                                                                                 M.A.