2020-11-14T10:32:58+01:00 14. новембра, 2020. 10:32 |

16. Европска ноћ музеја у складу са епидемиолошком ситуацијом

Имајући у виду епидемиолошку ситуацију као и радове на реконструкцији изложбених сала и поставки Народног музеја Пожаревац садржаји у оквиру 16. Европске ноћи музеја која се одржава данас (субота 14. новембар) биће представљени онлајн на сајту Народног музеја Пожаревац: www.muzejpozarevac.rs и на Фејсбук страници музеја: Narodni muzej Požarevac.

У поподневним сатима Галерија савремене уметности биће отворена за посетиоце године у времену од 17:00 до 21:00, а приликом доласка обавезно је придржавати се свих превентивних мера заштите против вируса SARS CoV-2.

-Изложба IX Бијенале мозаика „Лепота предања“Галерија савремене уметности Пожаревац, Стари корзо 14, 17:00-21:00

-Онлајн изложба: “Ужитак уз топли напитак“ – Изложба шоља из збирки Народног музеја у Пожаревцу и приватних колекција.

На изложби ће бити представљене шоље из праисторијске, античке, етнолошке и примењене збирке Народног музеја у Пожаревцу, као и велики број шоља из приватних збирки. Посебан сегмент изложбе биће посвећен предметима који су се користили за припремање и послуживањекафе и чаја.

-Промоција новог сајта Народног музеја Пожаревац

Нови сајт који прати савремене тенденције презентовања поставки у објектима Народног музеја Пожаревац, као и активности које се у њима реализују.

Веб-презентација прати савремене трендове у дизајну који, осим визуелног угођаја, првенствено имају за циљ бољу прегледност музејског садржаја, а самим тим повећану заинтересованост публике за физичком и виртуелном интеракцијом.

Презентација „Пратећи програми у галерији Легата Миодрага Марковића току Европске ноћи музеја 2015-2019“