Скупштина Градске општине Костолац од среде, 18. априла, ради у пуном сазиву након локалних избора у децембру прошле године.

На седници која је одржана тог дана, верификована су и последња три одборничка мандата Небојши Станојловићу из села Костолац, Драгану Грубетићу и Дејану Павловићу из Костолца. 

Седницом је председавао Иван Савић, а присуствовали су и председник Градске општине Серџо Крстаноски, његов заменик Далибор Илић и чланови Општинског већа.

Усвојена је Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Градске општине Костолац за 2017. годину. Екстерна ревизија је, како је образложила начелница управе Анђелија Миливојевић, по Закону о буџетском систему, саставни део завршног рачуна буџета Градске општине.

Већином гласова на овој седници изабране су комисије и радна тела Скупштине ГО, као и председник и чланови УО Културно – спортског центра „Костолац“, по предлогу одборничких група СНС и СПС. На овај предлог је реаговала др Јасминка Ђорђевић Милорадовић, председница Одборничке групе „Искорак“ и „Двери“ примедбом да нису уважене њихове сугестије и да је тако овој опозиционој групи ускраћено право да учествује у раду изабраних тела пропорционално учешћу у Скупштини.

ИВАН САВИЋ, ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ:

                             “Очекујем конструктивну опозицију”

Након одржане седнице Скупштине, медијима се обратио председник Иван Савић и између осталог прокоментарисао изостанак одборника из опозиционих група у раду именованих комисија и тела: 

– Скупштинске комисије и радна тела су именована на овој седници и у одлучивању кандидата за чланове и председнике комисија учествовале су одборничке групе СНС  – Александар Вучић и СПС – Ивица Дачић и ПУПС, који је коалициони партнер СНС и СПС. Очекујем од свих одборника да учествују у раду Скупштине што им је задатак, јер су изабрани вољом грађана који су подржали њихов програм у предизборној кампањи. Надам се да ће њихов рад да буде не само критички већ и конструктиван и да ће бити добрих предлога и сугестија.

Иван Савић није искључио могућност да конструктивним учешћем у раду, опозициони представници уђу у састав скупштинских тела.

 

Седница је завршена одборничким питањима. Др Јасминка Ђорђевић Милорадовић је тражила извештај и одговорност за материјалну и нематеријалну штету која настаје периодичним развејавањем пепела са одлагалишта ТЕ-КО и угрожава животну средину становника Кленовника, Петке и Костолца. Александар Јованов поставио је питање везано за наставак радова на топлификацији села Острова.

Д. Д.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content