2019-05-14T12:39:50+02:00 14. маја, 2019. 12:30 |

Руководиоци Града и ГО Костолац обишли Техничку школу у Костолцу: У сусрет Дану школе

Поводом Дана техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ који се обележава 15. маја, градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић и председник ГО Костолац  Серџо Крстаноски, са сарадницима, обишли су ову образовну установу.

У Школу, коју похађа 800 ученика, уграђен је систем аутоматског противпожарног обезбеђења вредан 2,3 милиона динара, инсталирана су нова врата на радионици за практичну наставу и после готово 40 година замењен под на фискултурној сали.

-Највише је уложено у под фискултурне сале. У замену паркета уложено је 2 милиона 380 хиљада динара, а урађен је по свим ФИФА стандардима, рекао је др Горан Несторовић, директор Техничке школе.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић подсетио је да се и ове године из буџета за инвестиције у школама издваја око сто милиона динара:

-Град ће и даље обезбеђивати из буџета довољно средстава за инвестиције у школама и развој образовних установа. Када су директори добри менаџери није тешко препознати потребе и обезбедити средства. Осим средстава из буџета у Техничкој школи је и од  сопствених средстава улагано тако да је у оквиру сале за физичко васпитање опремљена теретана.

Дан Техничке школе „Никола Тесла“ обележиће се у среду, 15. маја свечаном академијом у Центру за културу у Костолцу.