Костолачко Спортско риболовно друштво „Дунавац“ успешно је завршило такмичење у склопу Српске лиге – центар, у сва четири кола. 


У конкуренцији од осам екипа, први је „Смедеревац“ из Смедерева (33 секторска пласмана), друга је „Језава“ Смедерево (34 секторска пласмана), треће је костолачко СРД „Дунавац“ (44), четврти пожаревачки „Смуђ“ (47), пета је комбинована екипа „Млава“ из Петровца на Млави, у којој су биле и две Костолчанке, шесто место је заузела екипа „Дубина“ Вреоци, седмо „Језава“ Мала Крсна и осмо „Бистро“ из Велике Плане. Два кола одржана су у Костолцу, на старој стази која је реактивирана, и два кола у Смедереву. 

Председник костолачког Спортског риболовног друштво „Дунавац“ Ненад Радовић, истиче да је мушка екипа Дунавца поново наступила после 15 година и додаје да су у томе били одлични: – Треће место сматрам успехом за ову сезону. 

– Због актуелних околности сада смо у стању мировања. Према препоруци Министрства омладине и спорта РС и Риболовног савеза Србије, недељу дана пре одржавања морали смо да обуставимо државно првенство за млађе категорије, а потом и државно првенство за жене. Екипа је у индивидуалним тренинзима, што нам наш спорт дозвољава уз адекватне мере заштите, на води смо, дистанцирани.. Отуда се такмичења у градској лиги настављају. То су пионири и омладинци који су прошли све селекције, неки су чак били и на државним првенствима. До сада смо одржали седам кола и број учесника варира од 9 до 16 такмичења, наравно, уз поштовање свих мера заштите, каже Радовић.  

Ово Риболовно друштво поново је активирало стару пецарошку стазу преко пута плаже „Топољар“, коју одржава кад год и колико год може:

– Трава брзо расте и често се организујемо на кошењу. У томе рачунамо и на подршку Градске општине Костолац, која је планирала новчана средства за ангажовање извођача радова, али о томе када буде било окончано конституисање власти, додаје Радовић. 

А. М. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content