Колектив Центра за културу „Драган Кецман“ припремио је за своје посетиоце богат културни програм током октобра. Први су 4. октобра  наступили чланови Дечје сцене позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца који су извели дечју представу „Пепељуга“. Улаз је био бесплатан.

Петровачка “Пепељуга” на кучевачкој сцени

            И друга по реду представа намењена је најмлађима. У оквиру обележавања Дечје недеље, 11. октобра у Центру за културу на програму је позоришна представа „Прво скочи па, реци хоп“, продукције Испад из Београда. И за ову представу улаз се не плаћа. 

            Већ сутрадан, 12. октобра почеће јесења серија Радионице цртања са почетком у 18 сати. 

            Посленици Центра за културу мислили су и на љубитеље филма тако да су за 14. октобар заказане две филмске пројекције. „У мојој глави 2“, синхронизовани, анимирани филм за децу је у 18 часова, улазница је 400 динара с тим што родитељи не плаћају улаз. После ове дечје представе од 20 часова биће приказан домаћи филм „Мегдан, између воде и ватре“, карта се плаћа 400 динара.

           Током овог месеца, тачније од 18. до 20. октобра Фолклорни ансамбл Центра за културу учествоваће на Међународном фестивалу фолклора „Аурора“ на Малти. 

          После тога уследиће активности у част Ђорђа Марјановића, Кучевљанина који је својим музичким наступима својевремено прославио не само овај град и крај већ и целу ондашњу Југославију. Поводом његовог рођендана 29. октобра биће одржан концерт квартета Динамика мјузик са гостима. Активности у част рођендана Марјановића, у организацији Центра за културу, предвиђене су и 30. октобра.  

Share.
Leave A Reply

Skip to content