Одборници Скупштине Градске општине Костолац на последњој овогодишњој седници одржаној 23. децембра усвојили су Одлуку о буџету. Према овој одлуци, буџет којим ће Костолац располагати у 2022. години износиће 387 милиона динара. У истом износу планирани су и расходи.

Буџет је образложио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски. За наредну годину Крстаноски је као највећу инвестицију најавио изградњу топловода ка селу Острово. Радови ће почети 24. децембра у Колубарској улици и у првој фази требало би да стигну до насеља Плажа, а касније, кроз насеље Виногради до Острова. За радове на топлификацији у буџету за 2022. годину опредељено је 52 милиона динара. На мрежу топлификације у Градској општини Костолац је прикључено  90 одсто стамбеног и пословног простора укључујући Стари Костолац, Петку и Кленовник. Осим радова на топлификацији председник ГО Костолац најавио је и решавање проблема водоснабдевања Острова.

У обраћању одборницима председник Серџо Крстаноски је навео да осим трансферних средстава  директно опредељених у буџет Костолца, из Града Пожаревца, преко улагања кроз јавна предузећа, установе и институције стиже далеко већи износ.

Седници Скупштине ГО Костолац присуствовао је градоначелник Пожаревца Саша Павловић. Он је, између осталог, најавио  истражне радове за ново водоизвориште са кога би се снабдевали Пожаревац и Костолац. Реч је о локацији „Јагодица“ крај Острова. Прва процењена издашност овог изворишта ослоњеног на Дунав, рекао је Павловић, је од 300 од 400 секундних литара.

За Одлуку о буџету за наредну годину, поред одборника Српске напредне странке, гласала је и одборничка група коалиционог партнера, Социјалистичке партије Србије.

Седницом Скупштине председавала је Милена Церовшек која је свим Костолчанима пожелела добро здравље, успех и срећу у Новој години.

Share.

Comments are closed.

Skip to content