2020-09-21T14:09:57+02:00 21. септембра, 2020. 13:52 |

Удружење „Sоlidarnost Online“ Пожаревац: Пожаревачкој болници 530 постељина

Удружење „Solidarnost Online“ Пожаревац донирало је 530 постељина Општој болници Пожаревац . Прикупљена средства у износу од 690 300 динара била су довољна да се купе постељине  за све болничке кревете.

Председник Управног одбора „Solidarnost Online“ Пожаревац Слободан Васић истакао је да је акција прикупљања средстава за куповину постељина за болницу отпочела пре месец дана, а у њој је учествовало око 120 донатора.

-Наша жеља на почетку акције била је  да купимо и заменске постељине то јест да буде купљено око 1100 постељина. Можда је цела ситуација око корона вируса утицала да останемо на овом броју, али ми у Удружењу  смо презадовољни јер је ова акција једна од финансијски најуспешнијих  и највреднијих коју смо спровели захваљујући добрим људима и друштвено одговорним предузећима. Осим пожаревачких предузећа учешће су узела и предузећа из Смедерева, рекао је Васић захваливши се Ђорђију Бојатовићу и предузећу „Minel Enim“ из Смедерева на уплати значајне донације.

– Надам се да ће ова донација помоћи људима који леже у нашој болници и лече се, како би им дани били пријатнији , а надам се и да ће доћи неко боље време и да ћемо ову акцију поновити, додао је Васић.

Вршилац  дужности директора Опште болнице Пожаревац  Данко Николић захвалио се Удружењу на покретању акције, прикупљеним средствима и постељини коју су определили за Општу болницу у Пожаревцу.

-Ова помоћ ће нам добро доћи, а засигурно ће пацијентима боравак учинити пријатнијим. Корона вирус је променио неке ставове и о болести и о начину лечења. Општа болница Пожаревац је у протеклом периоду успешно извршила задатак пријема и лечења ковид пацијената. Кроз нашу болницу је прошло преко хиљаду пацијената који су били у црвеној зони, а приближан број је био и у зеленој зони која није престајала са радом ни једног тренутка. Ова постељина ће добро доћи и једним и другим пацијентима, рекао је Николић додавши да се нада да ће предстојећи талас корона вируса који се најављује бити у мањег обима и позвао  грађане да поштују све прописане мере, јер само тако можемо да заштитимо себе и друге.

-У окружењу је тренутно драстичан пораст броја оболелих, а код нас је још увек ситуација под контролом. Тренутно се у Ковид болници налази пет пацијената, од тога један потврђен случај, а остало су пријеми са урађеним тестом, те се резултати очекују. То су углавном људи са средњом клиничком сликом, али су са обостраном упалом плућа и знацима који упућују на ковид обољење.Т ренутно нема  пацијента на респиратору, рекао је Николић.

И.Р.