2020-12-05T11:29:55+01:00 5. децембра, 2020. 11:29 |

Анкета: Да ли бисте примили вакцину против ковида?

Драган Катић:

– Наравно да бих се вакцинисао против ковида 19. Верујем да ће вакцина бити услов за излазак из земље. Не бих желео да ме тај услов ограничава да посећујем децу у иностранству.

 

 


Мића Максић:

– За сада се не бих вакцинисао. Још је рано и док се вакцине не провере и установи да су стварно сигурне и немају лоше пропратне појаве по здравље, не желим да је примим. Уз те услове, примио бих вакцину.

 

 


Теодора Трајић:

-Примила бих вакцину, наравно уколико прође сва тестирања и испостави се као нешто што је ефикасно. Сматрам да би прво требало да је приме особе које спадају у групу људи код којих се може развити тежа клиничка слика, а касније и остали ради изградње колективног имунитета, како нас не би поново задесила оваква ситуација. Разумем и страх људи који се брину да би примање вакцине могло изазвати неке друге здравствене проблеме, али требало би само да се подсетимо да су велике заразне болести данас искорењене баш захваљујући вакцини.

 


Ивица Рaнђеловић

-Ја сам против вакцинације везано за ковид 19 из разлога јер сматрам да је немогуће тако брзо пронаћи лек за, како кажу, опасан вирус. Не желим бити нечије заморче да би се видело да ли ће вакцина имати ефекат или контраефекат.

 

 


Биљана Петровић: 

-Сигурно ћу примити вакцину чим будем била у могућности да то урадим, јер сматрам да је толика теорија завере просто немогућа. Такође, верујем да вакцина помаже имунитету да се избори са короном. Боље је урадити нешто, него ништа и чекати шта ће се десити, а тада можда буде прекасно за реакцију. Да ли се плашим? Да, али короне, не вакцине. Морамо да верујемо медицини. Ова ситуација показује да немамо баш много избора. Надам се само да ће третман свих људи бити исти и да ће вакцина против ове заразне болести која је погодила цео свет бити доступна свима подједнако.

 


Катарина Вукановић:

-Нисам за вакцинацију из разлога што сумњам у квалитет вакцине, да ли би пре користила или штетила. Такође, сматрам да би вакцинација требала бити на добровољној бази.

 

 


Невена Јовановић:

-Лично се не бих вакцинисала из разлога што не знам како би мој организам одреаговао јер нисам ниједну инфективну болест прележала, чак ни богиње. Са друге стране подржавам вакцинисање, али да буде слободан избор.

 

 


Маријана Стојановић:

-Наравно да бих се вакцинисала и надам се да ће до пролећа стићи проверена вакцина у довољним количинама да се вакцинише велики број људи, јер само на тај начин може да се заустави овај хаос.

 

 


Јелена Рашић:

-Надам се да ће вакцина што пре стићи, како би je прво примила старија и здравствено угрожена лица, а потом и сви остали. До тада свако од нас може да да свој допринос, тако што ће спроводити прописане мере и на тај начин заштитити себе и своје најближе.