2020-12-14T10:39:00+01:00 14. децембра, 2020. 10:39 |

Баре има клуб за понос

Стишко село Баре поноси се одавно својим фудбалским клубом „Дизел“ који је више сезона играо у Браничевској окружној лиги. Ове јесени тај понос већи, јер је ФК „Дизе“ понео титулу јесењег првака у лиги МФЛ „Дунав“ коју води Фудбалски савез Браничевског округа. 


Руководство клуба се спрема да и у пролећном делу задржи водећу позицију и уђе у виши ранг. Председник Александар Мијатовић са члановима стручног тима у коме су: Мирољуб Катић, спортски директор (на слици) , Миланче Мишић, шеф стручног штаба и Микица Станковић, тренер, тренутно раде на разради детаљних планова.

-„Дизел“ је клуб са дугом традицијом и играо је више година окружну лигу. Очекујемо да и од следеће сезоне буде у њој. Клуб се финансира од помоћи мештана села Баре. У плану је да у пролећном делу средимо комплетну инфраструтуру. МЗ Баре је сачинила пројекат, обезбеђена су финансијска средства и чека се пролеће да крену радови, каже спортски директор Мирољуб Катић.

У Клубу је 21 играч, а носилац игре је Александар Катић, бивши играч Рудара из Костолца и Железничара из Пожаревца, који је уједно капитен и најбољи стрелац. Поред њега, окосницу тима чине Јовица Здравић, Душан Прибаковић, Саша Живковић и Бојан Динић. Свакако треба истаћи и најбољег голмана на теренима комплетног Браничевског округа Предрага Поповића.

Уз плејаду младих фудбалера, који тек ступају на сцену, ту си у омладинци – повратници из Рудара (Костолац), Младог радника 1926 (Пожаревац) и РСК (Раброво). Сви заједно чине једну добру целину и гарант су за највиши пласман тима у МФЛ Дунав, односно за повратак у Браничевску лигу.

Р. Сандић