2020-11-05T09:21:01+01:00 5. новембра, 2020. 09:21 |

„Beldocs“ у Пожаревцу: Вечерас „Свемирски пси“

Поштоваоци документарних филмских остварења имају прилику да у пожаревачком Центру за културу прате избор филмова са 13. Интернационалног фестивала документарног филма“ Beldocs“ одржаног у Београду од 3. до 10. септембра.

 


 

„Свемирски пси“ (screenshot странице „Beldocs“ фестивала )

Вечерас, петог  дана новембра на програму филм „Свемирски пси“ који прати авантуре Лајкиних потомака: два улична пса која живе у Москви данас, преплићући их са досад невиђеним архивским материјалима из совјетске космичке ере. „Beldocs“  у Пожаревцу затвара остварење „Ударна вест“, које даје слику како се две редакције у Чешкој боре да прве известе са тајног скупа на коме ће Милош Земан, актуелни председник, објавити да ли ће се поново кандидовати за председника. Основна мисија фестивала „Beldocs“  је промоција и развој документарног филма у Србији, представљање актуелног документарног филмског стваралаштва у свету, подстицање продукције овог жанра, и укључивање публике у познавање и разумевање овог начина уметничког изражавања које своје упориште и инспирацију проналази у историјском животу и његовим посебностима.

Улаз је бесплатан, све пројекције су од 19,00 сати у Малој сали. Из Центра за културу и овом приликом подсећају посетиоце да поштују све прописане превентивне мере заштите од корона вируса.

В. Винкић