2020-09-01T22:45:47+02:00 2. септембра, 2020. 06:45 |

Бесплатно бањско лечење за петровачке пензионере

Према подацима удружења, петровачке општини има 4.744 пензионера међу којима је највише старосних, 3.341, породичних је 826 и инвалидских 607.

Сви они са пензијама до 27.775,оо динара до 7. септембра, могу да поднесу пријаве и тако конкуришу за бесплатно коришћење десетодневног бањског лечења. Наравно, уз испуњење још неких услова. За општину Петровац одобрено је укупно 71 место у одређеним бањским лечилиштима: у Институту за рехабилитацију Београд „Селтерс“ Младеновац, Специјалистичкој болници за рехабилитацију „Буковичка Бања“ Аранђеловац, Специјалистичкој болници за рехабилитацију „Бањица“ Сокобања, Специјалистичкој болници за рехабилитацију „Меркур“ Врњачка Бања, Институту за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“ Ниш и Специјалистичкој болници за неспецифичне плућне болести „Сокобања“ у Сокобањи.

Према речима Славише Миловановића из Удружења инвалидских пензионера прелиминарне ранг листе ће бити објављене у удружењима крајем септембра, пензионери у пријавама могу да наведу у коју бању желе да иду. Коначну одлуку доноси надлежна комисија Фонда. Ове године се због ванредне ситуације касни са слањем пензионера у бање на лечење, стога је рок за пријављивање нешто скраћен, али је битно да ће се ова активност упркос епидемиолошкој ситуацији и ванредном стању реализовати, да се са овом праксом неће прекинути.