2020-08-14T14:50:31+02:00 14. августа, 2020. 14:40 |

Церовшек и Петрушић Гутић: „Починиоци и наручиоци ће одговарати“

Слађана Петрушић Гутић и Милена Церовшек на конференцији за медије

Поводом објава на једном приватном порталу, Костолчанке Милена Церовшек и Слађана Петрушић Гутић реаговале су сазивањем конференције за медије на којој су нагласиле да су објављени садржаји неистинити и да су обе предузеле законске мере како би одговорна лица била приведена правди. 

Подсећамо да је Милена Церовшек председница Привременог органа Градске општине Костолац и повереница Српске напредне странке, а Слађана Петрушић Гутић је руководилац Одељења за општу управу Града Пожаревца и секретар Скупштине ГО Костолац, сада Привременог органа Градске општине.

Најпре су нагласиле да је у питању портал који се лажно представља као медиј, није регистрован у АПР-у, извори информација су „грађанин“, „Н. Н. лице“ и слично, а тужено лице које стоји иза портала борави у Трсту (Италија).

– Морам јавно да демантујем објављене лажи, под насловима које ми пристојност не дозвољава да изговорим. Чак и демант који је на том порталу објављен са наводом да сам га ја послала је лаж. Све то је код мене створило још већу одлучност да представници наводног портала који се лажно представља као медиј и они који су објављене текстове наручили и овако монструозно срочили, одговарају пред законом. Истрајаћу у намери да се ова оркестрирана кампања оголи како би се доказале моје сумње да је ово нечија жеља да уруши мој углед и углед Градске општине Костолац коју тренутно представљам. О кодексу и правилима новинарске професије у овом лажном медију излишно је говорити,  истакла је Церовшек, и додала:

– Све је пријављено надлежним органима и очекујемо да буду откривени позадина и налогодавци. Новац од тужби проследићу у хуманитарне сврхе или га ставити на располагање Костолчанима као донацију. Захваљујем свима који су звали да пруже подршку, као и адвокатима који су понудили бесплатну правну помоћ. Недопустиво је и довођење у интимну везу Слађане и мене која по годинама може мајка да ми буде.  Након треће објаве на дотичном порталу добила сам и индиректну претњу уз позив да доставим понуду, што наравно да нисам учинила.

Церовшек је додала и да није на сталном раду у ГО Костолац, тако да не прима плату, већ искључиво накнаду која јој по закону следује, а њен је мандат у Привременом органу продужен услед актуелне епидемије, тако да уместо два, траје већ пет месеци:

– Привремени орган доноси одлуке из надлежности Скупштине, председника и Већа Градске општине Костолац, и то само оне које су неопходне за редовно функционисање ГО. У складу са тим, све активности сам предузимала транспарентно и према прописима. Нове инвестиције не спадају у надлежност Привременог органа, већ се завршавају радови који су започети. Што се тиче хотела „Костолац“ и Аутобуске станице, оне нису у власништву ГО Костолац. Иначе, за време Привременог органа радила се реконструкција коловоза, тротоара и асфалтирање Рударске улице, Старе економије, Јадранске и Сутјеске. Крпљене су и саниране ударне рупе и насипане улице у Петки, Кленовнику, Старом Костолцу, у насељима Колиште, Канал и Шугавица. Саниране су депоније. У Костолцу, Улица Николе Граонића је инвестиција Града Пожаревца и завршено је асфалтирање, у Николе Тесле се завршавају тротоари. Урађена је промена режима саобраћаја у Боже Димитријевића. Почињу радови на тротоару између Боже Димитријевића и Вељка Дугошевића. Када је реч о плажи „Топољар“, Привремени орган је заузео став да се ове године не постављају лежаљке због ширења вируса, а постављена су и обавештења о томе да се грађани купају искључиво на своју одговорност.

Милена Церовшек и Слађана Петрушић Гутић су такође истакле да су њихове имовинске карте свима доступне на сајту Агенције за борбу против корупције.       

Петрушић Гутић је нагласила и да никада није била члан ниједне политичке странке, и додала: – Ја сам дипломирани правник са положеним правосудним испитом која одговорно, савесно и поштено ради свој посао. Желим да истакнем да сам мајка једног мушког детета од 25 година и страшно је колико је неистина о мени наведено. Наглашавам и да већ 12 година немам никакве додирне тачке са радом Одељења за инспекцијске послове, пошто је написано да сам начелник тог одељења и да то злоупотребљавам мобингујући власнике угоститељских објеката. Мој адвокат је предузео све мере и правда ће бити задовољена.