Традиционало, данас cе крај Љубичева одржавају два велика културно музичка догађаја. Реч је о традиционалном Mајcком уранку на простору Брника, док се неколико стотина метара даље приређује 37. Мајска гитаријада.  На  простору Брника наступају представници културно уметничких друштава из чак 11 села, затим  Културно уметничко друштво ” Костолац ” као и Градски ансамбл народних иагара и песама Пожаревац.  


За оне чије је интересовање више оријентисано ка рок музици, на Лагуни се одржава Гитаријада у чијем такмиларском делу наступају „Framework“ Младеновац, „Sajki vois“ Београд, „The Filters“ Београд, „Dreš“ Петровац на Млави, „Dusi“ Београд, „Trafo“Пожаревац, „Loud“ Београд, „Poriv“ Панчево, „Aleja velikana“ Београд  и „Stain“Београд. У ревизалном делу ће се представити прошлогодишњи победник –  група „Санаторијум“,  састав „Инфинитив“ из Пожаревца  као и бенд “E – PLAY”.

Програме заједничким снагама организују Центар за културу Пожаревац и Град Пожаревац уз помоћ бројних појединаца и предузећа.

Леп дан је пред нама, а у Љубичеву забава за све генерације. Ово је дан  који треба искористити!

Share.

2 коментара

  1. Kao i svake godine jako slaba poseta a i domacin pa skoro kao i da ga nije bilo nit najave nit programa samu cu reci da cestitam svim folklornim ansamblima,jedino su oni vredeli tamo !

    • Upravo tako Don Vito. Domacin je nikakav a ni mesto nije bas adekvatno za ovakvu vrstu dogadjanja.

Skip to content