2020-10-05T14:34:41+02:00 5. октобра, 2020. 14:34 |

Дечија недеља: „Подељена срећа, два пута је већа“

Дечија недеља се традиционално одржава у октобру са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијал

У току Дечије недеље васпитачи упознају децу са манифестацијом, подстичу на разговор у групи о међусобним размишљањима и сличности, њиховим правима и правима других, деца учествују у доношењу правила групе и у договору са васпитачима бирају активности у току дана.

Ове године Дечија недеља се одржава од 5. до 11. октобра под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“, а према речима директорке Предшколске установе „Љубица Вребалов“, Тање Лончар циљ манифестације је промовисање солидарности, односно солидарност према деци из осетљивих група.

Она је пожелела деци срећну и радосну Дечију недељу и истакла да је, без обзира на околности због епидемиолошке ситуације, припремљен богат програм који ће се у складу са прописаним мерама реализовати.

У Градском парку предшколци су данас размењивали поклончиће, а посетиоци су могли да чују све о Конвенцији о дечијим правима. За уторак предвиђена је изложба дечијих радова у Градској галерији и пуштање змајева, а дан касније биће организован маскенбал. Четвртак је резервисан за размену пријатељских порука  са другарима из других градова преко скајпа, а биће уприличен и пријем деце код градоначелника. Програм обележавања Дечије недеље завршава се у петак шетњом до Чачалице и концертом родитеља музичара.

                                                                                                                                    Д.Динић