2020-12-31T19:58:31+01:00 31. децембра, 2020. 12:40 |

Дечији драмски студио: Вредне награде у финалу 2020. године!

На 3. Међународном фестивалу дечијег драмског стваралаштва „Моравски цветић“ који је од 28. до 30. децембра одржан у Трстенику (због епидемиолошких разлог  реализован онлајн), у конкуренцији дечијих позоришта из Прокупља, Пожаревца, Бачке Паланке, Сурдулице, Петровца на Млави, Дечијем драмском  студију Центра за културу Пожаревац за представу  „Миш маус кућа хаус илити Мачак у чизмама“ припала су вредна признања. Најбоља представа по оцени дечијег жирија публике, Најбоља представа по оцени стручног жирија, Специјална награда за најбољу сценографију Борисав Стојиљковић и Специјална награда за најбоље светло Ведран Лукић.

Награде су „шлаг на торту“ коју су током 2020. године вредно „месили“ и украшавали најмлађи пожаревачки глумци, доказавши да су међу најбољима, ако не и најбољи ансамбл овог профила у Србији. Наравно, јуче додељена Повеља културе младом ансамблу само је доказ да Град Пожаревац подржава, негује и мисли на уметничку будућност.

Ово награђено дело које је обележило претпоследњи дан 2020. године редитељски су потписали Драгиша Косара из београдског позоришта „Пинокио“ и Слободан-Боба Степић, професионални драмски стваралац, иначе руководилац Дечијег драмског студија. Сјајно урађене лутке за представу радио је Борисав Стојиљковић, а костиме наша суграђанка Тина Лепосавић.

Несвакидашњи и надасве занимљив комад припремљен је на на основу бајке „Мачак у чизмама“ Шарла Пероа први пут обљављене 1697. године који је адаптиран и за ову прилику прилагођаван како од стране Косаре и Степића, тако и чланова глумачке екипе Дечије сцене Позориша „Миливоје Живановић“.

Влада Винкић