364Дечје регионалне пролећне игре које Предшколска установа „Галеб“ из Петровца организује сваке године и на којима се окупљају деца из вртића са подручја Браничевског и Подунавског округа са циљем промовисања здравог живота, ове године одржане су у Спортској хали „Драгутин Томашевић“ у Петровцу на Млави.

Поред домаћина кога су представљале две екипе, једна из централног објекта и друга из  издвојених одељења и објеката, учествовали су и малишани вртића из Жагубице, Кучева, Малог Црнића, Жабара, Пожаревца, Смедерева и Великог Градишта и припремне предшколске групе из Основне школе „Бранко Радичевић“ из Мелнице и Стамнице.

Стотину деце такмичило се у разним играма, демонстрирајући  разене вештине, спретност и брзину, такмичарски дух и фер плеј.

           Свеукупни победник је ПУ „Лане“ из Кучева, друго место заузела је екипа ПУ „Мајски цвет“ из Великог Градишта, а треће малишани из централног објекта ПУ „Галеб“ из Петровца на Млави.

Свим учесницима припале су златне медаље за учешће, док су победничке екипе добиле и пригодне награде. Помоћ у организовању такмичења  пружили су: локална самоуправа, Спортски савез Општине Петровац на Млави, Спортски центар, Друштво пчелара „Млава“, Горан Милановић из Панкова, Књижара „Слобе“, Пекара „Милановић“ и „Каструм“ ДОО.

Share.

Comments are closed.

Skip to content