2020-08-29T16:04:13+02:00 29. августа, 2020. 16:00 |

Донације „Meridiana“ jак ослонац здравственог система Србије

Донације Меридиана, нарочито у протеклих пет месеци, од великог су значаја за здравствени систем и грађане наше државе. Ова друштвено одговорна компанија представља снажну потпору у време пандемије корона вируса.

Најновија акција kladionice Meridian била је посета Институту за рехабилитацију у Београду. Тим Меридиана уручио је вредан пакет прекопотребне медицинске опреме. Поред тога, донација је подразумевала и заштитне маске, као и други медицински материјал неопходан за борбу против вируса корона.

Поред неоспоривог удела у борби против Covid-19 virusa, донације Меридиана помогле су у прикупљању новца за лечење деце. Због тога је Meridianbet проглашен највећим појединачним корпоративним донатором средстава за лечење мале Софије Маркуљевић. Новац је успешно прикупљен. Испоставило се да је хуманитарни турнир у шутирању тројки који је ова кладионица организовала био савршено решење. Донације Меридиана на тај начин премашиле су два милиона динара за ову девојчицу која болује од спиналне мишићне атрофије тип 1.
Свакодневно и вишемесечно залагање ове компаније на нивоу помоћи друштва заиста је вредно пажње и досеже до разних организација попут јавних кухиња и Црвеног крста.

Донација заштитне дезобаријере коју је kladionica Meridian уручила Установи Геронтолошки центар Београда збринула је на адекватан начин старије кориснике овог центра.

Приоритет Меридиана ће остати борба против пандемије вируса Covid-19 све док ова болест потпуно не буде покорена.

Компанија Меридиан ће и даље незаустављиво помагати ковид болнице, као и остале здравствене установе у зависности од тога где је у датом тренутку најпотребније. То је оно што их чини заиста једном од друштвено најангажованијих компанија на нашим просторима.

Донације Меридиана током корона вируса не односе се само на главни град. Пакети дефицитарне медицинске опреме послате су Дому здравља у Инђији, а организоване су биле и посете разним ковид болницама. Одржане су хуманитарне акције помоћи болницама у Нишу, Зајечару, Пожаревцу, Ваљеву и Земуну.
Брига о лекарима и осталим здравственим радницима, као и о условима у којима раде, остаје један од главних приоритета компаније Meridian.

Солидарност је веома важна у периоду када се цео свет суочава са истим проблемом. Јачање колективне друштвене свести о томе да само уједињени можемо победити пандемију.