2020-10-05T15:08:40+02:00 5. октобра, 2020. 15:08 |

„Доста је било – Мост“: Подршка грађанском активизму

 

 

 

 

 

 

 

Одборничка група „Доста је било – Мост“ у последњем саопштењу наводи да као „заговорници транспарентности и законитости у одлучивању и спровођењу одлука од јавног значаја градских власти“, осуђује сваку врсту притиска на Покрет „Јасно и гласно“.

Као повод за овакву реакцију наводе најављено могуће кривично гоњење и прекршајни поступак против активисте „Јасно и гласно“, Марије Симић Лазаревић, од стране пуномоћника једног од лица против којих је „Јасно и гласно“ претходно поднело кривичну тужбу Основном јавном тужилаштву у Краљеву.

– Одборничка група „Доста је било – Мост“ именовала је Марију Симић Лазаревић у Градску изборну комисију и она је наш представник, као и представник свих грађана у изборном процесу. Тим именовањем, дали смо јој овлашћење да заступа интересе Одборничке групе, а тиме и интересе свих грађана Пожаревца. Одборничка група „Доста је било – Мост“ подржава кривичну пријаву коју је поднела Марија Симић Лазаревић у случају спорне јавне набавке, наводе између осталог у саопштењу, и додају:

– Уколико постоји сумња у транспаретност или повлашћене услове јавне набавке, о томе одлучује Основно јавно тужилаштво у Краљеву, којем је и поднета пријава. Свако деловање против грађанског активизма сматрамо вршењем притиска на јавност и грађане и гушења грађанске иницијативе. Без грађанског активизма и јавних иступања странака опозиционог положаја, све институције слабе и могу постати средство власти за испуњавање личних интереса.

– Демократија је двосмерни процес и дешава се управо унутар друштва, а оцена одборничке групе „Доста је било – Мост“ је да смо у условима вршења притиска или застрашивања све даље од грађанских слобода и демократије, поручује се у саопштењу Одборничке групе „Доста је било – Мост“