2019-10-01T17:42:03+02:00 1. октобра, 2019. 17:41 |

Ефикасније управљање јавном својином

Трећа информатичка обука за рад у у географско информационом систему, у оквиру програма „Еxchange 5“, одржана је у пожаревачком хотелу „Феникс“. Обука је организована у оквиру пројекта ,,Ефикасно управљање јавном својином за успешније локалне самоуправе“. Полазници обуке су запослени из свих седам општина партнера на овом пројекту.

Реализација пројекта почела је у децембру прошле године и трајаће до краја децембра текуће године. Водећи партнер на пројекту је Град Пожаревац, а остали су општине: Велико Градиште, Петровац на Млави, Кучево, Жагубица, Голубац, Велика Плана.

-Пројекат предвиђа низ активности: евидентирање јавне својине, процену књиговодствене вредности исте, развој пројектно техничке документације за одређени број објеката у јавној својини, као и геодетско снимање подземне инфраструктуре. Као  крајњи циљ наводи се ефикасан систем управљања јавном својином, истакла је менаџерка пројекта Данијела Туфегџић.

Марија Вујић руководилац продајног програма компаније „Оса рачунарски инжењеринг“ рекла је да је циљ саме обуке унапређење знања и обучавање запослених за рад у ново развијеним моделима географско информационог система који за крајњи циљ има ефикасни систем управљања јавном својином.