2017-06-26T19:32:41+02:00 26. јуна, 2017. 19:32 |

Енису Мурини бронза на ЕП у куглању

05На недавном седамнаестом европском првенству у деветочунском куглању за слепе и слабовиде које је одржано у Бањи Јунаковић код Апатина , наступило је деведесет осам такмичара (жене и мушкарци) у екипној и појединачној конкуренцији. Учесници су стигли  из: Немачке, Пољске, Чешке, Словачке, Словеније, Хрватске, Румуније, а такмичили су се и куглаши земље домаћина – Србије. Били су подељени у три категорије:  Б1, такмичари без остатка вида,  Б2, такмичари са мало остатка вида и категорија Б3, такмичари слабовиди. Такмичења су се одвијала пет дана у предивном амбијенту лепе и модерне куглане комплекса Бање Јунаковић.  
У саставу екипе Србије била су и три куглаша из Клуба за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Полет“ Пожаревац. Као члан женске екипе у категорији Б1  наступила је Гордана Милошевић, прошлогодишњи освајач бронзане медаље на европском првенству у Хрватској. Ове године није успела да понови успех и одбрани медаљу.

И Дамир Петрошанец, такмичар из Пожаревца у категорији Б3 није пружио  максимум тако да је остао без шансе да се бори за медаљу као претходних година. Трећи представник пожаревачког Полета у категорији Б2, млади Енис Мурина, иако дебитант у репрезентацији и на европском првенству, није подлегао притиску који доносе велика такмичења, пружио је свој максимум и као трећепласирани ушао у финале где је поновио добру игру и освојио треће место, а самим тим и своју прву европску медаљу. Мурина је млад такмичар и освајање медаље биће  му велика мотивација у даљем раду и надметању.

Женска и мушка екипа Србије предвођена је тренером Драганом Вученом који је такође тренер екипе Полета. Све ово говори да су Пожаревљани на најбољи могући начин престављали свој град и дали значајан допринос успешности репрезентације Србије. Од две освојене медаље једна је „стигла“ у Пожаревац, иако је бронзана има златни сјај.

Наредно првенство је 2018. у Румунији. На њему ће Пожаревљани такође учествовати са жељом да буду успешнији него ове године.