2020-08-03T13:39:06+02:00 3. августа, 2020. 10:29 |

Ферлеж – десна рука Туфегџићу

Пожаревачки фудбалски тренер Андрија Ферлеж, прихватио је позив пожаревачког фудбалског стручњака професора, Горана Туфегџића да буде његов први помоћник у клубу Фуџеира, који је члан професионалне лиге УАЕ.

-После прекида првенства у Српској лиги „Запад“ са 18 клубова, због пандемије, а након одиграних 19 кола, Слога 33 из Пертровца на Млави, коју сам тренирао, са 32 освојена бода била је на 5. месту. Имали смо велику шансу да се до краја првенства боримо за сам врх. Нажалост, све је стопирано и није било ни помисли да се настави даље   сезона 2019/20. Од тога тренутка размишљао сам о наредном првенству. Са Петровчанима сам се растао пријатељски и чекао нове понуде, каже Ферлеж.

Тренер који је у српсколигашком рангу претходних година тренирао више екипа,  имао је  пар позива од стране клубова овог ранга. 

-Моје опредељење било је за посао у Србији, и долазили су у обзир само клубови Прве или Друге лигу. Није ме више интересовао трећи ранг такмичења. Нисам хтео да прихватим неколико понуда клубова из српсколигашког друштва. У међувремену, позвао ме је Горан Туфегџић са добром понудом за инострани ангажман и то сам прихватио.

Прoфесор Туфегџић већ годинама ради у земљама Блиског истока као и у УАЕ и промовисан је за шефа струке у Фуџеири. 

-Са колегом Туфегџићем играо сам својевремено фудбал у неколико наших клубова. Добри смо другови и пријатељи. Имамо исту фудбласку филозофију, тако да је спонтано дошло до прихватања сарадње, односно да будем први тренер у његовом стручном штабу.

Пар пожаревачких тренера већ ради у Фуџеири.

-Фуџеира је главни град једног од седам Емирата у саставу УАЕ и има око 130.000 становника. Близу је Дубајиа, главног града Емирата. Радимо свакодневно у истоименом клубу који је члан профи лиге. Услови су изврсни. Свим читаоцима листа „Реч народа“, Пожаревљанима и спортским пријатељима из Браничевског округа шаљем искрене спортске поздраве, поручује Андрија Ферлежа из Фуџеире.

                                                     Текст и фото: Р.Сандић