2020-05-02T14:04:05+02:00 2. маја, 2020. 14:04 |

ФУДБАЛСКИ ПРКОСНИ ДАНИ 1999.: „Чарапани“ пали на Вашаришту

(Из Ратно – спортског дневника Радета Сандића)

У понедељак 5. априла 1999. године, „Млади радник“ је играо утакмицу са крушевачким Напретком чији је тренер Јовица Шкоро. Обе екипе носе протестни траспарент. Сунце упекло у 13 часова када почиње сусрет.  

     Игра се на стадиону „Вашариште“. Гледалаца: 200. Судија је Небојша Младеновић (Пожаревац), а помоћници Дејан Илић и Емил Јанковић из Пожаревца. Стрелац: Срђан Димитријевић „Манце“ у 60. минуту (из једанаестерца). Жути картони Раденковићу и Марковићу (Млади радник).

 

     „МЛАДИ РАДНИК“: Мишић, Петковић, Ђорђевић, Раденковић, Лекић, Ранђеловић, Димитријевић, Милојевић, Стјеповић, Пајић и Марковић. Играли су још: Петровић, Јоцић, Милошевић, Живковић, Манчић, Бојатовић и Стевић.

      „НАПРЕДАК“: Крњинац, Новаковић, Атанасковић, Р.Тодоровић, Мијатовић, Анђелић, Видојевић, Зајић, Петровић, Драгњевић и Миловановић. Играли су још: Лазић, Поповић, Филиповић, Крстић, В.Тодоровић, Стефановић, Аксентијевић и Антић.

     

 Гости из Крушевца су морали да играју у белим дресовима са грбом  Младог радника јер су понели црвене дресове, исте боје као и у домаћина. Два минута до одмора виђена је красна акција. Лопта је ишла с ноге на ногу. Милојевић је упослио Александра Пајића, а овај прецизно додао до усамљеног Марјана Марковића за шут поред гола са ивице петерца.

     Онда је Стјеповић улетео као стрела у шеснаетерац противника.Анђелић га потеже руком и обара на пеналтику. Голман Лазић, мада је пошао у праву страну, није могао да стигне лопту после јаког шута са „креча“ Димитријевића.Тим голом су Пожаревљани забележили минималну победу.Утакмица „Млади радник“ – „Напредак“ (К) завршена је резултатом 1:0 (0:0). Од Љубише Чолаковића сазнајем и резултате утакмица Пролетер-ОФС Пожаревац и Бусије – Могила (Братинац). 

      И у среду, 7. априла вести су као и претходних дана црне и језиве. Опет су у Новом Саду гађали рафинерију и мост…У Приштини је уништена пошта. На мети бомбардовања била је и фабрика „Слобода“ у Чачку, срушили је до  темеља. Гађано је по Нишу и у Лучанима, у Алексинцу је убијено 12 грађана, а више од 30 је повређених. Оборен је један непријатељски авион, тога дана лоше су прошле и Сремска Митровица и Подгорица. У Пожаревцу ваздушна опасност траје читаво поподне. Ипак се игра протестна утакмица између Сопота и репрезентације ОФС „Пожаревац“. Завршена је резултатом 2:3 (0:1). Игралиште је ФК „Пролетер“. Гледалаца: 100. Судија: Ђорђе Коцић (Пожаревац), а помоћници судије Слободан Ђорђевић и Горан Михајловић из Пожаревца. Стрелци: Иван Рупар у 70. и Бојан Јовановић у 75. за „Сопот“, а Александар Симић у 41, Горан Бановић у 85. и Далибор Стојимировић у 88. минуту за ОФС „Пожаревац“.

      СОПОТ: Ненад Стојановић, Томица Чарапић, Владан Грујић, Дарко Бјелајац, Драган Опачић, Саша Миладиновић, Иван Рупар, Љубиша Николић, Срђан Арсић, Бојан Јовановић и Жељко Бјелајац. Капитен: Љубиша Николић. Тренер: Неша Стојановић.

       ОФС „ПОЖАРЕВАЦ“: Борко Коцић (Пролетер РМ), Сава Томић (Борац, Кленовник), Драги Аврамовић (Пролетер РМ), Влада Вујчић (Љубичево), Александар Симић (Чешљева Бара), Срђан Недељковић (Пролетер РМ), Данијел Стокић (Чешљева Бара), Горан Стојковић (Пролетер РМ), Радојица Николић (Слога, Касидол), Горан Бановић (Пролетер РМ) и  Момчило Алексић (Слога, Касидол). Играли су још: Миодраг Марковић, Зоран Стојимировић, Милош Стојимировић, Периша Петровић „Поп“ и Саша Стевић. Капитен је био Драги Аврамовски, а селектори Периша Петровић „Поп“ (Пролетер РМ) и Драган Миљковић (Слога, Касидол).

       У потпуно равноправној, лепој, борбеној и коректној игри, по идеалном времену и уз врло добро суђење, репрезентација ОФС „Пожаревац“  добила је овај сусрет у финишу утакмице. У предигри наступили су пионири: Сопот – Пролетер РМ 3:0 (2:0). 

                                (Наставиће се )                                                        

Текст и фото: Раде Сандић