2020-09-05T09:11:01+02:00 5. септембра, 2020. 09:11 |

Голубачке викендице очекују госте

Општина Голубац се с правом може сврстати међу водеће туристичке дестинације у Србији и региону, нарочито после изградње неопходне инфраструктуре и реализације неколико капиталних пројеката којима је обогаћена туристичка понуда. Својим туристичким потенцијалима као што су Голубачка тврђава, манастир Тумане, спортови на води и бројне манифестације, ова подунавска општина позива домаће и стране госте да дођу у Голубац и виде Србију.
У време пандемије сведоци смо да је мало оних који због одмора напуштају Србију, а све је више оних који се окрећу домаћим крајолицима. У Туристичкој организацији Голупца истичу да су повећали смештајне капацитете у домаћој радиности и да озбиљно раде на едукацији власника кућа и викендица које би могли понудити туристима на коришћење.


М.Антонијевић

Саша Стокић

– Грађани заинтересовани да своје објекте ставе у функцију развоја туризма могу да нам се јаве и у договору са нама покрену нови посао који би им омогућио додатну зараду. На подручју наше општине постоји много неискоришћених објеката, али и оних у којима већ бораве гости, иако нису категорисани за ту намену. Радило се на повећању броја категорисаних и само у овој години обезбедили смо 50 одсто више категорисаних објеката у односу на прошлу годину, каже в.д. директора Туристичке организације Голубац, Саша Стокић.

Међу онима који су се определили за пријем гостију је и Драгана Јанковић, власница апартмана „Феникс“ у викенд насељу Винци. Овим послом почела је да се бави овог лета и већ је угостила посетиоце из разних крајева Србије.

– Са издавањем апартмана почели смо пре месец и по дана. Приликом сређивања викендице, која је годинама стајала неискоришћена, родила се идеја да је ставимо на располагање туристима. Апартман је величине 85 квадрата, предвиђен је за четири особе, има две спаваће собе, купатило и опремљену кухињу, каже власница.

Голубачку тврђаву, манастир Тумане и остале туристичке потенцијале у овој општини годишње посети око 300 хиљада домаћих и страних туриста. У Туристичкој организацији Голупца, надају се да ће са повећањем смештајних капацитета у домаћој радиности овај број посетилаца знатно повећати.

                                                                                                          Љ. Настасијевић