Чланица Атлетског клуба „Пожаревац“ Маша Рајић, победница је трке на 800 метара на овогодишњој Европској олимпијади младих. На позицији репрезентативке Србије, Маша је у финалној трци изборила прво место.

Ову младу Пожаревљанку која ниже успехе и своје суграђане и Град чини веома поноснима, њену породицу и тренере, градоначелник Саша Павловић угостио је у свом кабинету и у знак захвалности уручио пригодне поклоне.

Овом приликом договорени су и даљи кораци које је неопходно предузети у циљу побољшања услова рада у пожаревачком Атлетском клубу.

Својим учествовањем на такмичењу и освајањем златне медаље, Маша је, истакао је Павловић, промовисала како Град Пожаревац, тако и целу Србију.

-Нисам био изненађен оствареним резултатом. Познавајући Машу као изванредну атлетичарку и спортисткињу, некако сам очекивао победу. Организовањем овог пријема желео сам да јој и лично честитам на успеху. Осим поклона које смо јој уручили овом приликом, Град Машу новчано помаже и кроз буџетска средства. Осим симбола Града и ваучера за куповину спортске опреме, највећи поклон који ће Маша добити у наредном периоду је атлетски стадион. Међутим, то није само поклон за Машу, већ за све атлетичаре, за сву децу, за наше рекреативце. Њен пролазак кроз циљ мени је био знак да је изградња атлетског стадиона пун погодан за Град Пожаревац и да је једна од најбољи инвестиција које смо имали у последњих неколико година, рекао је градоначелник Саша Павловић.

Маша је пресрећна, имајући у виду да је ово био њен први наступ у дресу репрезентације Србије. Иако се окитила златом, каже да је конкуренција на европском нивоу била много јака.

-На почетку такмичења остварила сам шести резултат, а у финалу пети. Ни тим репрезентације, а ни ја нисмо очекивали да ћу освојити злато. Након одмора уследиће припреме за зимску сезону у дворани, а касније и за наредну спортску сезону, рекла је европска првакиња у атлетици на 800 метара Маша Рајић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content